Clicky

maandag 16 september 2024 - 09:56 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSFinancieelEconomische groei eurozone valt iets lager uit in tweede kwartaal

Economische groei eurozone valt iets lager uit in tweede kwartaal

LUXEMBURG – De economische groei van de eurozone is in het tweede kwartaal iets lager uitgevallen dan eerder gemeld. Volgens een nieuwe schatting van het Europese statistiekbureau Eurostat bedroeg de groei 0,2 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Eerder werd de groei geschat op 0,3 procent.

De economie van het eurogebied groeide daarmee iets minder hard dan in de eerste drie maanden van dit jaar. Toen was er sprake van een groei met 0,3 procent. Voor de gehele Europese Unie werd de groei ook herzien naar 0,2 procent, van een eerder gemelde groei van 0,3 procent.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde eerder al dat de Nederlandse economie in het tweede kwartaal op basis van voorlopige cijfers met 1 procent is gegroeid, ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Daarmee wist Nederland een recessie te ontlopen, waarvan sprake is bij twee opeenvolgende kwartalen van krimp. In de eerste drie maanden van dit jaar kromp de economie met een bijgestelde 0,3 procent. Later deze maand komt het CBS nog met een nieuwe schatting voor de groei in het tweede kwartaal.

LEES OOK
Inflatie eurozone zakt naar 2,4 procent, lager dan verwacht

In Duitsland, de grootste economie van Europa en de belangrijkste handelspartner van Nederland, was afgelopen kwartaal sprake van een krimp met 0,1 procent. Het afzwakkende economische herstel in de eurozone voedt de hoop dat de Europese Centrale Bank (ECB) volgende week de leenkosten verder gaat verlagen om de economie te ondersteunen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nederland voert voor het eerst e-TOL in

ROTTERDAM - Op 7 december gaat de nieuwe A24/Blankenburgverbinding bij Rotterdam open. Dit is de eerste snelweg in Nederland waar weggebruikers elektronisch tol (e-TOL)...
×