Clicky

maandag 16 september 2024 - 10:07 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsZelensky in Duitsland bij overleg over militaire steun

Zelensky in Duitsland bij overleg over militaire steun

RAMSTEIN – De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is in Duitsland aangekomen voor een overleg van bondgenoten over militaire steun aan Oekraïne op de luchtmachtbasis Ramstein. Hij spreekt later op de dag ook nog de Duitse bondskanselier Olaf Scholz.

De vergadering van de zogeheten Oekraïne Defensie contactgroep wordt bijgewoond door onder anderen de ministers van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland. Eerder was al bevestigd dat Zelensky de bijeenkomst zou bijwonen, maar nog niet of hij ook persoonlijk aanwezig zou zijn.

Via sociale media laat Zelensky weten met bondgenoten te willen praten over onder meer “sterke” beslissingen van bondgenoten om een ​​”rechtvaardige vrede” dichterbij te brengen. Kyiv wil westerse wapens gebruiken voor aanvallen op doelen in Rusland.

Zelensky reist na zijn bezoek aan Duitsland door naar Italië. Daar ontmoet hij de Italiaanse premier Giorgia Meloni en gaat hij naar een economisch forum.

LEES OOK
Orbán: Trump gaat meteen na verkiezing vrede sluiten in Oekraïne
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tata Steel onthult toekomstbestendige decoilinglijn bij Feijen

MAASTRICHT - Feijen Heavy Gauge Europe, een gespecialiseerd staalservicecentrum en dochteronderneming van Tata Steel Nederland, heeft een state-of-the-art decoilinglijn gelanceerd. Deze investering is een...
×