Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:29 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsThialf voert helmplicht in na incidenten met letsel

Thialf voert helmplicht in na incidenten met letsel

HEERENVEEN – Thialf in Heerenveen gaat bezoekers op het ijs verplichten een helm te dragen. Het schaatsstadion heeft dit besloten na “een toenemend aantal incidenten” met aanzienlijk letsel.

De veiligheidsmaatregelen worden aangescherpt met ingang van het schaatsseizoen 2024-2025, dat begint op maandag 23 september. De ijsbaan noemt de helmplicht een noodzakelijke stap om een veiligere schaatsomgeving te creëren.

Directeur Minne Dolstra zegt dat de meeste gebruikers de helm toejuichen. “We zien steeds meer verenigingen die het dragen van een helm verplicht stellen en recreatieve bezoekers die het ijs betreden met een helm op. Ondanks deze positieve trend hebben we geconstateerd dat er nog te vaak onveilige situaties op het ijs ontstaan, met name tijdens recreatie-uren.”

De helmplicht geldt overigens niet bij trainingen en wedstrijden van langebaanschaatsers met een topsportstatus op individuele afstanden. Thialf stelt hierbij dat het niet haar plaats is om zich te mengen in het beleid van de internationale schaatsunie (ISU).

LEES OOK
Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen start bouwfase 6 en bouwt aan de toekomst
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×