Clicky

maandag 16 september 2024 - 05:59 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHuizenprijzen stijgen het hardst in Utrecht

Huizenprijzen stijgen het hardst in Utrecht

DELFT – Utrecht blijft de stad waar de huizenprijzen het hardst stijgen. In het tweede kwartaal waren woningen in de gemeente gemiddeld ruim 17 procent meer waard dan een jaar eerder, meldt de leverancier van taxatietechnologie Calcasa. Ook begin dit jaar was Utrecht de stad met de sterkst stijgende huizenprijzen.

De huizenprijzen in Nederland lopen de laatste tijd weer hard op, onder andere door het krappe aanbod van te koop staande huizen en het stijgen van de lonen. Ook de provincie Utrecht is van alle provincies de gewildste regio voor huizenkopers. Hier stegen de huizenprijzen op jaarbasis gemiddeld met 13,6 procent.

Zeeland (7,9 procent) en Overijssel (7,1 procent) kenden de minst sterke prijsstijgingen. Enschede, dat in die laatste provincie ligt, was volgens Calcasa ook de stad met de kleinste toename van de woningwaarde van de vijftien grootste Nederlandse steden. Woningen werden er in een jaar tijd 7,8 procent duurder.

Calcasa keek ook naar de ontwikkelingen per prijsklasse. Het snelst nam de waarde toe van woningen van minder dan 150.000 euro, die bijna 13 procent duurder werden. De meeste woningen vallen in de prijsklasse tussen 350.000 en 500.000 euro. Die stegen gemiddeld 10,8 procent in prijs.

LEES OOK
Opvang voor Oekraïners in Jaarbeurs gesloten, ook voor kwetsbaren
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×