Clicky

maandag 16 september 2024 - 04:42 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDeel winkels Bristol gaat weer open voor faillissementsuitverkoop

Deel winkels Bristol gaat weer open voor faillissementsuitverkoop

EINDHOVEN – Zeven winkels van het failliete Bristol gaan vrijdag en zaterdag weer open voor een faillissementsuitverkoop. Dit melden de curatoren van de schoenenwinkelketen, die vorige week failliet werd verklaard. De curatoren proberen een doorstart te maken met Bristol, maar met de uitverkoop lijkt de kans op een volledige doorstart kleiner geworden.

De vestigingen zijn nu dicht. Die in Veenendaal, Eindhoven, Zoetermeer, Cuijk, Valkenburg in Zuid-Holland, Emmeloord en Naaldwijk houden “echt de finale faillissementsuitverkoop, met oplopende kortingen”, beschrijft curator Dirk de Jong de stap. Hoe hoog de kortingen zijn, is volgens de curatoren nog niet bekend.

Met de uitverkoop kan Bristol een deel van de schulden afbetalen. Maar waarschijnlijk niet alles, denken de curatoren. Ze bekijken momenteel hoe hoog de schulden van Bristol in totaal zijn.

Doorstart

Bristol heeft in Nederland nog ruim vijftig vestigingen en meer dan 350 werknemers, die nu uitbetaald krijgen via uitkeringsinstantie UWV. De webshop was al een paar weken dicht.

LEES OOK
Huisartsenketen Co-Med gaat zelf faillissement aanvragen

Curator Dagmar Dielissen-Breukers zei vorige week dat meerdere geïnteresseerde partijen zich hadden gemeld voor een eventuele doorstart met het failliete Nederlandse deel van de schoenenwinkelketen. Volgens haar lopen er nu nog gesprekken om te kijken of zij vestigingen en personeelsleden willen overnemen. “Maar het is nu heel moeilijk om hier iets concreets over te zeggen”, voegde ze daar donderdag aan toe. Eind volgende week hoopt ze hierover meer te weten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×