Clicky

maandag 16 september 2024 - 03:34 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartTailwind Shipping Lines doopt containerschip de Panda 004

Tailwind Shipping Lines doopt containerschip de Panda 004

MOERDIJK/HAMBURG – Tailwind Shipping Lines, een dochteronderneming van Lidl Stiftung & Co. KG, doopte dit weekend in Moerdijk, Nederland, de “Panda 004”, een 1.400 TEU containerschip. In aanwezigheid van ongeveer 50 gasten en medewerkers, verrichtte naamgever Sabine Hoffmockel, een medewerker van de afdeling Contracten & Administratie, zaterdag de eerste ceremoniële scheepsdoop van de rederij in de containerterminal van de haven. In overeenstemming met de traditie wenste ze het schip en de bemanning “altijd een goede vaart en altijd een handbreedte water onder de kiel”.

Vervolgens werd, zoals gepland, een champagnefles tegen de achtersteven van de “Panda 004” geslagen. De

“Panda 004” zal in eerste instantie opereren als een van de twee schepen in Tailwind’s Dolphin Express (DEX) dienst, die wekelijks Barcelona en Moerdijk verbindt. Omdat het zusterschip, de “Panda 003”, structureel identiek is, zal er een homogene vloot in de dienst varen. Barcelona is ook een aanloophaven voor de Panda Express (PAX)-service van de rederij, die ervoor zorgt dat lading tussen het Verre Oosten en Noord-Europa naadloos wordt overgeladen.

LEES OOK
Lidl opent tweede snellaadplein voor elektrische vrachtwagens

Na de homogenisering van de vloot, iets meer dan twee jaar na de oprichting, beschikt de startende rederij nu over een totale scheepscapaciteit van ongeveer 40.000 TEU, verdeeld over momenteel negen schepen. “Als premium carrier – ook voor externe klanten die tijdkritische goederen willen vervoeren – bieden we een service op maat met behulp van de ‘Panda 004’ op de DEX”, zegt Christian Stangl, Managing Director van Tailwind Shipping Lines.

“Voor zowel Lidl, onze hoofdklant, als voor andere klanten is Moerdijk ideaal gelegen om goederen naar Noordwest-Europa te vervoeren en als feederdienst biedt het een aantrekkelijk alternatief, bijvoorbeeld voor het vervoeren van goederen door heel Europa per vrachtwagen.”

Net als de “Panda 003” werd de “Panda 004” in China gebouwd voor de rederij Elbdeich door Penglai Zhongbai Jinglu Shipbuilding. Tailwind Shipping Lines heeft het schip op lange termijn gecharterd. Met een lengte van 169,90 meter en een breedte van 26,90 meter heeft het schip ruimte voor zowel shortsea- als oversized intermodale containers. Daarnaast kunnen er maximaal 378 koelcontainers (“reefers”) aan boord worden gestald.

LEES OOK
Lidl opent tweede snellaadplein voor elektrische vrachtwagens
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×