Clicky

maandag 16 september 2024 - 03:38 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDoor politie neergeschoten verdachte in München overleden

Door politie neergeschoten verdachte in München overleden

MÜNCHEN – Een mogelijk gewapende verdachte die door de politie was neergeschoten in München, is overleden aan zijn verwondingen. Dat maakten de autoriteiten in Beieren bekend.

Het incident vond plaats in de buurt van een Israëlische diplomatieke post en een informatiecentrum over het nationaalsocialisme.

In de stad in de zuidelijke deelstaat Beieren kwam donderdagochtend een grote politieoperatie op gang. Deelstaatminister Joachim Herrmann (Binnenlandse Zaken) zegt dat de verdachte het vuur opende. “Hij schoot gericht op agenten”, zei de bewindsman van de christendemocratische CSU. De politie zou daarna terug hebben geschoten.

Over de motieven van de verdachte bestaat nog onduidelijkheid. Het is daardoor niet bekend of het incident verband houdt met het Israëlische consulaat-generaal in de omgeving. De Israëlische president Isaac Herzog heeft zijn afschuw uitgesproken over de “terroristische aanslag”. Hij zei op X al contact te hebben gehad met zijn Duitse ambtgenoot Frank-Walter Steinmeier.

Hoogste prioriteit

De landelijke minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser beklemtoonde eerder al dat de bescherming van Israëlische instellingen de hoogste prioriteit heeft. Ze noemde de gebeurtenissen in München “een ernstig incident” en bedankte de hulpdiensten voor hun inzet. De politie heeft gemeld dat er voor zover bekend verder niemand gewond raakte en er ook geen andere verdachten lijken te zijn.

LEES OOK
Herhaaldelijke overschrijdingen van het maximaal toegestane gewicht [+foto]

Het Israëlische consulaat heeft bevestigd dat geen medewerkers gewond raakten. De post was dicht vanwege de herdenking van het bloedbad van München uit 1972. Toen kwamen Israëlische atleten op de Olympische Spelen om tijdens een gijzeling door Palestijnse extremisten. Herzog zei dat “52 jaar later weer een door haat gedreven terrorist heeft geprobeerd onschuldige mensen te vermoorden”.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×