Clicky

maandag 16 september 2024 - 03:31 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVier laadstations voor vrachtwagens geopend in haven van Hamburg

Vier laadstations voor vrachtwagens geopend in haven van Hamburg

HAMBURG – E.ON heeft vier laadstations geopend op het terrein van de Hamburg Port Authority (HPA), direct aan de snelweg A7. Dit is E.ON’s eerste speciale laadlocatie in Duitsland, speciaal voor elektrische vrachtwagens.

Elke laadplek is uitgerust met een eigen 400-kilowattstation, waardoor vrachtwagens tijdens de wettelijk verplichte pauze van 45 minuten kunnen opladen. Afhankelijk van het model is dit voldoende energie voor ongeveer 300 kilometer rijden.

De locatie en de geïnstalleerde hardware zijn zo ontworpen dat de laadstations in de toekomst kunnen worden geüpgraded naar megawattladen. Met laadcapaciteiten in het megawattbereik maakt deze technologie in de toekomst nog kortere laadtijden mogelijk. Met een breedte van drie meter en een lengte van 25 meter zijn de parkeer- en laadvakken ook geschikt voor vrachtwagens met oplegger, zodat het niet nodig is om de oplegger of oplegger af te koppelen.

Wettelijke rustperiode ideaal voor efficiënte laadstops

Bij laadstations voor vrachtwagens besteedt E.ON speciale aandacht aan de behoeften van chauffeurs en transportbedrijven. “Ons nieuwe laadstation in Hamburg bewijst dit: comfortabel laden met voldoende ruimte voor verschillende voertuigtypen, een gemakkelijk te vinden locatie direct aan de snelweg en een laadvermogen tot 400 kilowatt per voertuig. Dit betekent dat de pauze ideaal kan worden gebruikt voor snel tussentijds laden”, aldus Ludolf von Maltzan, Business Manager Duitsland bij E.ON Drive Infrastructure.

LEES OOK
Vrachtwagen gekanteld op toerit naar N366 [+foto]
Foto: E.ON | Alena Zielinski

“We zijn verheugd dat E.ON, als belangrijke partner, heeft besloten te investeren in de haven van Hamburg. Hamburg is niet alleen de toegangspoort van Duitsland tot de wereld en een knooppunt voor goederen- en vrachtvervoer, maar heeft ook een voortrekkersrol gespeeld in klimaatbescherming. De investering van E.ON past perfect in deze strategie en we kijken ernaar uit om samen te werken om het transport in en rond de haven verder te defossiliseren”, aldus Friedrich Stuhrmann, Chief Commercial Officer van de HPA.

Er zijn meer laadstations voor e-trucks gepland

Chauffeurs van elektrische trucks kunnen het laadproces starten en betalen met een laadpas die vergelijkbaar is met een tankpas, een laad-app of, voor ad-hocladen op locatie, een creditcardterminal.

Naast de nieuwe laadstations in de haven van Hamburg exploiteert E.ON Drive Infrastructure al speciale e-trucklaadstations in Zweden en Denemarken. Er zijn nog meer laadstations gepland in Duitsland en andere Europese landen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×