Clicky

maandag 16 september 2024 - 03:29 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSCriminaliteitColombia onderschept duizenden kilo's coke bestemd voor Nederland

Colombia onderschept duizenden kilo’s coke bestemd voor Nederland

BOGOTÁ – Voor de kust van Colombia is bij verschillende operaties zo’n 3000 kilo cocaïne onderschept die onder andere bestemd was voor Nederland.

Bij de gezamenlijke acties van de Colombiaanse en Nederlandse politie zijn drie vermeende leden van een drugsbende opgepakt, meldt het Colombiaanse Openbaar Ministerie. Bij de politieacties werden ook vier vuurwapens, een machinegeweer en vijftig patronen in beslag genomen.

De drie worden onder andere verdacht van drugshandel en -productie en wapenbezit. Hoofdverdachte Luis Alfredo Burgos Pabón, ook wel El Papá genoemd, zou de leider en coördinator van het criminele netwerk zijn.

Holman Luis Miranda Brito, ook wel El Viejo, wordt gezien als de belangrijkste geldschieter. De derde verdachte, Jorge Luis Ramírez Santos of El Hijo, zou verantwoordelijk zijn geweest voor het transport van de drugs naar de haven.

De drie opereerden vanuit de haven van Santa Marta. Van daaruit moesten de drugs naar Nederland, Engeland, België en Duitsland verscheept worden.

LEES OOK
Douane vindt cocaïne in container met druiven in Rotterdamse haven
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×