Clicky

maandag 16 september 2024 - 03:38 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsOpening BAS Truck Center groots gevierd

Opening BAS Truck Center groots gevierd

VEGHEL – De Eerdsebaan 7 in Veghel is een bijzondere plek in de geschiedenis van het BAS-familiebedrijf. Waar van oudsher het carrosseriebedrijf stond is het afgelopen jaar volop nieuw-verbouwd. Nu staat er een gloednieuw en multifunctioneel BAS Truck Center waar historie en toekomst perfect samenkomen.

In dit nieuwe Experience Center zijn alle stadia van de klantreis naar een nieuwe truck of bedrijfswagen samengevoegd. Van aankoop, configuratie, financiering, spuiten en belettering tot aflevering en schadeherstel. Binnen Europa een unieke hub, volledig ingericht om klanten optimaal te bedienen.

Op 1 september vond de officiële opening en open dag plaats die groots is gevierd! Bas en Caspar van Heertum, directie van BAS Group, zijn trots met deze stap: “Dit is een nieuw hoofdstuk in ons BAS-verhaal, passend bij de vooruitstrevende visie van onze vader Martin van Heertum. Vanuit BAS Truck Center Experience bieden we klanten allesomvattende service voor Volvo en Renault trucks en bedrijfswagens. Bovendien is het een fantastische werkplek, voorzien van de nieuwste faciliteiten.”

Verder bouwen op het verleden

In het oude carrosseriebedrijf ligt een flinke historie. Het pand was bijna 35 jaar oud en hoognodig toe aan vernieuwing. Caspar vertelt: “Onze vader werd in 1978 directeur van de Brabantse Automobiel Service (B.A.S. wat destijds nog met puntjes ertussen werd geschreven) dat onder meer het Volvo-dealerschap voerde. Hij werkte ontzettend hard en realiseerde een ommekeer. Er ontstond groei en in 1986 nam hij BAS officieel over van Volvo Truck Corporation. Met zijn ambitie, ondernemerschap en visie legde hij het fundament voor waar BAS Group vandaag de dag voor staat. Namelijk: de overtuiging klanten maximaal te ontzorgen tijdens de gehele levenscyclus van een truck.”

Bas, Ans en Caspar van Heertum

Bas vult aan: “Op de Eerdsebaan 7 zijn veel belangrijke beslissingen genomen. Voor ons een mooie gewaarwording om juist hier de volgende stap te zetten door het splinternieuwe Experience Center te openen. Op de plek waar ‘ons pap’ is begonnen en waar ook wij onze eerste stappen in het bedrijf zetten. Waar we als tieners zijn gestart met het poetsen van vrachtwagens op zaterdagen en in de vakanties. Hier hebben we geleerd dat hard werken en discipline essentieel zijn voor succesvol ondernemen.”

LEES OOK
Koning Willem-Alexander en Koning Filip openen Nieuwe Sluis in Terneuzen

Alles vanuit één vestiging

In 2000 namen broers Bas en Caspar het bedrijf over, na het plotselinge wegvallen van vader Martin. Zij stellen vervolgens alles in het werk zijn visie uit te bouwen. Bas: “Alle services die we door de jaren heen introduceerden zijn erop gericht onze klanten, chauffeurs en transporteurs, beter van dienst te kunnen zijn. Met groei in mensen, vestigingen en type dienstverlening tot gevolg. Er staat nu een professionele organisatie met ruim 1.000 collega’s die in elke fase van het proces onze truck-klanten vooruit helpen. We bouwen met name maatwerk vrachtwagens en bedrijfswagens, vaak complexe voertuigen die uitdagingen met zich meebrengen. Ons team bestaat uit knappe koppen die kennis, ervaring en techniek inzetten om tot de beste technische oplossing voor onze klanten te komen.”

Caspar: “Met de vernieuwing van onze vestiging op de Eerdsebaan 7, brengen we al deze facetten samen. Hierdoor hebben we alle verschillende expertises onder één dak. Het helpt ons onze klanten sneller en beter te bedienen. Bovendien ontstaat er voor klanten een inspirerende plek, specifiek gericht op nieuwe trucks en bedrijfswagens.” Andere voordelen: er hoeft niet meer gependeld te worden tussen verschillende locaties en alle voertuigen worden op dezelfde wijze, vanuit één centrale plek, gebouwd.

Van aanvraag tot aflevering

Elke nieuwe Volvo en Renault truck in de regio ontstaat bij BAS Truck Center Experience op de Eerdsebaan 7. Van de eerste aanvraag tot het volledig opbouwen en afleveren van het voertuig. Een proces dat doorgaans drie tot acht maanden in beslag neemt. Bas legt uit: “We adviseren onze klanten van begin tot eind. Over de juiste specificaties, configuratie en hoe hun nieuwe truck het best aansluit bij hun wensen, eisen en activiteiten. Daarbij coördineren we de volledige bouw en oplevering met fabrikant en toeleveranciers.” Met altijd als doel klanten competitiever te maken, daarin blijft BAS Group innoveren. “Waar we nog het meest voldoening uithalen? Als een chauffeur ons na afloop vertelt hoe blij hij is en dat hij altijd goed geholpen wordt door onze mensen”, stelt Bas.

LEES OOK
Winkeldiefstal bij Jumbo fors gedaald na extra maatregelen

1.000 nieuwe trucks op de planning

Bas vertelt: “De laatste drie jaar zijn de afleveringen van nieuwe trucks met 40 procent gestegen, waarvan bijna 20 procent inmiddels volledig elektrisch is. Vanuit het vernieuwde BAS Truck Center staan er dit jaar 1.000 nieuwe trucks op de planning om af te leveren. Dit hadden we in het oude pand niet kunnen realiseren. Hier hebben we namelijk meer capaciteit en is de locatie slim en efficiënt ingericht qua routing om alle voertuigen optimaal op te leveren.”

Na ruim een jaar verbouwen is het pand volledig operationeel. BAS Truck Center Experience bestaat uit 680 m2 kantoorruimte, 4.000 m2 werkplaatsruimte en onder meer 1.000 zonnepanelen.

Caspar: “Een verbouwing is altijd intensief, maar zowel wij als alle medewerkers zijn enthousiast over het resultaat. Dit is een belangrijke stap vooruit en we gaan met vertrouwen de toekomst tegemoet.”

1 september: feestelijke open dag

Dat de familie van Heertum trots is op deze nieuwe vestiging is duidelijk. Het is op zondag 1 september groots gevierd met klanten, leveranciers, medewerkers, partners en geïnteresseerden. Met entertainment voor jong en oud, rondleidingen en lekker eten en drinken, is er volop geproost het nieuwe BAS Truck Center Experience.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×