Clicky

zondag 15 september 2024 - 22:37 uur
Transport GmbH
HomeOnderwegWegwerkzaamhedenVolkerWessels krijgt opdracht om tunnel voor Zuidasdok te bouwen

VolkerWessels krijgt opdracht om tunnel voor Zuidasdok te bouwen

VIANEN – VolkerWessels ontwerpt en bouwt de tunnel waar de snelweg A10 bij Amsterdam doorheen moet. Het project Zuidasdok heeft die opdracht aan verschillende dochterondernemingen van het bouwconcern gegund. De bouw begint naar verwachting in 2027 en de tunnel moet zeven jaar later af zijn.

Zuidasdok is een samenwerkingsproject van de gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat en ProRail dat de hoofdstad en de noordelijke Randstad beter bereikbaar moet maken. De A10 wordt verbreed en gaat deels door een tunnel van 1 kilometer.

Volgens VolkerWessels gaat het om een uniek en complex project. Door de vele kantoorgebouwen en woningen en de aanwezigheid van trein- en metrostation Amsterdam Zuid is de ruimte voor bouwwerkzaamheden beperkt.

De kosten voor het Zuidasdok-project zijn al meerdere keren hoger uitgevallen dan gepland. Door vertragingen en prijsstijgingen voor materialen is de rekening de afgelopen jaren met honderden miljoenen euro’s gestegen.

LEES OOK
Ajax stuurt directeur Kroes weg wegens handel met voorkennis
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×