Clicky

zondag 15 september 2024 - 22:44 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsCel geëist voor geweldsexplosie in Honselersdijk

Cel geëist voor geweldsexplosie in Honselersdijk

DEN HAAG – Een ruzie om eigenlijk niets, loopt op 5 maart helemaal uit de hand in Honselersdijk. Een vrouw wordt door twee broers heftig mishandeld en haar vader en baas laten bijna het leven omdat ze zo hard worden geschopt en geslagen en daarbij ook nog gestoken. De twee broers (36 en 27 jaar) hebben zich volgens de officier van justitie “als beesten gedragen”.

Bij de vrouw was de ruit van haar auto ingegooid. Omdat ze al langer ruzie had met een vrouw uit Honselersdijk, ging ze daar verhaal halen. Ze nam onder andere haar vader en baas mee, en bij de vrouw aan de deur liep de woordenwisseling hoog op. De vrouw belde haar twee zoons die binnen een minuut kwamen aanrijden en begonnen met slaan en schoppen.

Het vrouwelijke slachtoffer werd door de oudste broer in haar gezicht geslagen en een paar keer tegen de ruit van de woning gegooid. Zijn moeder riep nog “niet tegen mijn ruit!” Maar ook de jongste broer ging zich er nu mee bemoeien en de mannen leken door het dolle heen.

LEES OOK
6 en 5,5 jaar cel voor chauffeur en bijrijder van vrachtwagen met 790 kilo cocaïne

De vader van het slachtoffer kreeg flinke klappen en schoppen van de jongste broer. Die had ook een mes bij zich, waarmee hij de man twee keer in zijn rug stak.

De baas van het slachtoffer werd het meest toegetakeld: op een filmpje dat al dezelfde avond rond ging in het dorp is te zien hoe hij lang en heftig werd toegetakeld. Hij werd door beide broers geslagen en geschopt, ook tegen het hoofd en toen hij al op de grond lag. En ook hij werd door de jongste broer meerdere keren gestoken.

“Het is bijna niet te bevatten,” vatte de officier van justitie woensdag op zitting het toegepaste geweld samen. “Verdachten hebben zich als beesten gedragen. Een geweldsexplosie die echt ongekend is. En voor wat? Een onzinnige discussie die weinig voorstelt.”

De officier benadrukte het fysieke en mentale letsel waar de drie slachtoffers nog altijd mee worstelen. Terwijl hun slachtoffers spoedoperaties ondergingen, waren de twee broers op de vlucht geslagen om zich pas later bij de politie te melden.

LEES OOK
OM: geen vervolging agenten die schoten tijdens Zomercarnaval

Het Openbaar Ministerie eist tegen de oudste broer een gevangenisstraf voor de duur van 30 maanden waarvan 6 voorwaardelijk voor poging doodslag. Tegen de jongste broer, die ook heeft gestoken, eist het Openbaar Ministerie 7 jaar cel, eveneens voor poging doodslag. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×