Clicky

zondag 15 september 2024 - 22:42 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartKLM blijft ook bij minder krimp Schiphol beducht voor vergelding

KLM blijft ook bij minder krimp Schiphol beducht voor vergelding

SCHIPHOL – Luchtvaartmaatschappij KLM blijft beducht voor mogelijke vergeldingsmaatregelen als het maximaal aantal vluchten op Schiphol daalt.

Als bepaalde luchtvaartmaatschappijen daardoor start- en landingsrechten verliezen, kunnen hun thuislanden ook Nederlandse luchtvaartmaatschappijen terugpakken door deze zogeheten slots af te pakken.

KLM schrijft dit naar aanleiding van het maatregelenpakket waarmee het kabinet geluidshinder voor omwonenden van Schiphol wil verminderen. Minister Barry Madlener (Infrastructuur) maakte bekend dat het maximaal toegestane aantal vluchten op de luchthaven minder hard zal dalen dan de vorige regeringscoalitie voorstelde.

KLM noemt het positief dat de minister voorstellen van de luchtvaartsector heeft overgenomen, zoals de inzet van stillere vliegtuigen tegen geluidshinder. “Tegelijk maakt KLM zich zorgen dat het mogelijke verlies van historische slots tot vergeldingsmaatregelen van andere landen kan leiden, waardoor er verbindingen verdwijnen die belangrijk zijn voor Nederland als internationaal handelsland.”

Eerder voerden de Verenigde Staten de druk op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op, nadat was gebleken dat de Amerikaanse maatschappij JetBlue al haar start- en landingsrechten op Schiphol zou verliezen door de voorgestelde krimp. Washington zinspeelde daarbij op tegenmaatregelen tegen onder andere KLM.

LEES OOK
Tekorten dwingen Air France-KLM tot duurdere vliegtuigreparaties
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×