Clicky

zondag 15 september 2024 - 22:38 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDoden en gewonden door schietpartij op school in VS

Doden en gewonden door schietpartij op school in VS

WINDER – De schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia heeft aan vier mensen het leven gekost. Ook zijn negen mensen naar het ziekenhuis gebracht, melden de autoriteiten. De verdachte is een 14-jarige leerling van de school. Hij wordt verdacht van moord en berecht als volwassene.

De schietpartij was op de Apalachee High School in de plaats Winder. De verdachte heeft zich vrijwel meteen overgegeven en is aangehouden, meldde Chris Hosey, het hoofd van de recherchedienst in Georgia, GBI. Het gaat om de 14-jarige Colt Gray.

De doden zijn twee leerlingen en twee leraren, aldus Hosey. De negen mensen die naar het ziekenhuis zijn overgebracht hadden uiteenlopende verwondingen. Het onderzoek naar de toedracht van de schietpartij is volgens hem nog in volle gang.

President Joe Biden zegt in een verklaring dat hij rouwt om de slachtoffers. “Wat een vreugdevol begin van het schooljaar had moeten zijn in Winder, Georgia, is nu veranderd in een nieuwe gruwelijke herinnering aan hoe wapengeweld onze gemeenschappen blijft verscheuren. Leerlingen in het hele land leren hoe ze moeten bukken en dekking moeten zoeken in plaats van lezen en schrijven. We kunnen dit niet normaal blijven vinden.”

LEES OOK
Man zwaargewond door schietincident in Kudelstaart

De president roept de Republikeinen op om samen met zijn Democratische Partij te werken aan “gezonde” wapenwetgeving.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×