Clicky

zondag 15 september 2024 - 22:37 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartMilieuorganisaties niet te spreken over kleinere krimp Schiphol

Milieuorganisaties niet te spreken over kleinere krimp Schiphol

DEN HAAG – Verschillende milieuorganisaties zijn niet te spreken over het plan van minister Barry Madlener (Infrastructuur) om Schiphol minder te laten krimpen. Het maximale aantal vluchten wordt als het aan het kabinet ligt teruggebracht naar 475.000 tot 485.000 per jaar, eerder was dit vastgesteld op 460.000 tot 470.000 vluchten.

Natuur & Milieu spreekt van een “grote domper” en is “verbijsterd”. Volgens de organisatie worden de plannen om de Nederlandse luchtvaart “in balans te brengen met de belangen van milieu en omwonenden steeds verder afgezwakt”.

Directeur Marjolein Demmers benadrukt hierbij dat Schiphol niet onmisbaar is voor de Nederlandse economie: “In verschillende onderzoeken is inmiddels vastgesteld dat Nederland heel goed met een kleinere luchthaven toe kan. Ons land kan voldoende verbonden blijven met de wereld met minder buitenlandse overstappers, minder vluchten en een hoop minder overlast voor mens en natuur.”

Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland, Milieudefensie en Greenpeace Nederland laten weten het plan “teleurstellend” te vinden en “weer een klap in het gezicht van de omwonenden van de luchthaven. Bovendien is het slecht nieuws voor het klimaat”. Volgens de milieuorganisaties kiest Madlener met dit besluit de kant van “grote vervuilers KLM en Schiphol en niet van al die mensen die wakker liggen door de herrie van Schiphol”.

LEES OOK
Kaagbaan weer beschikbaar voor vliegverkeer na groot onderhoud
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×