Clicky

zondag 15 september 2024 - 22:43 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartSchiphol zegt al het mogelijke tegen hinder te blijven doen

Schiphol zegt al het mogelijke tegen hinder te blijven doen

SCHIPHOL – Schiphol zegt al het mogelijke te blijven doen om hinder voor de omgeving van de luchthaven te verminderen. Minister Barry Madlener van Infrastructuur presenteerde woensdag een aangepast maatregelenpakket om geluidsoverlast te beperken. Dat is volgens Schiphol een belangrijke stap om de luchthaven, omwonenden en luchtvaartmaatschappijen meer zekerheid te geven. Maar de minister heeft niet alle voorstellen van Schiphol overgenomen in het pakket dat hij nu voor advies aan de Europese Commissie voorlegt.

Schiphol pleitte zelf voor een nachtsluiting en het verplaatsen van vakantievluchten naar Lelystad Airport. “Echter, het ministerie heeft besloten beide voorstellen op dit moment geen onderdeel te laten zijn van hun maatregelenpakket. We blijven alles binnen ons vermogen doen om de hinder voor de omgeving te verminderen”, zegt een woordvoerder van Schiphol.

Het ministerie maakte onder andere bekend dat de krimp van Schiphol minder sterk zal zijn dan eerder aangekondigd. Ook moet het vliegveld hogere tarieven rekenen aan maatschappijen die met lawaaiige toestellen vliegen. Over dat laatste is Schiphol al in gesprek met luchtvaartmaatschappijen, geeft de woordvoerder aan.

LEES OOK
Opnieuw tientallen vluchten geannuleerd vanwege onstuimig weer

Volgens Schiphol blijft met het maatregelenpakket van Madlener ook genoeg ruimte over voor de zogeheten hubfunctie van de luchthaven. Dat wil zeggen dat Schiphol een knooppunt blijft voor overstappende passagiers. Dat is belangrijk voor de verbondenheid en het vestigingsklimaat van Nederland.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×