Clicky

woensdag 18 september 2024 - 00:12 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMoskou: doelen bereikt met aanval op militair centrum in Poltava

Moskou: doelen bereikt met aanval op militair centrum in Poltava

MOSKOU – Rusland zegt dat bij de raketaanval dinsdag op de Oekraïense plaats Poltava een militair trainingscentrum is getroffen. De dodelijke aanval was gericht op militairen en buitenlandse instructeurs die betrokken waren bij aanvallen op burgerdoelen in Rusland, meldt het ministerie van Defensie.

“De doelen van de aanval zijn bereikt. Alle aangewezen doelen zijn geraakt”, aldus het ministerie. Defensie meldt verder dat Russische militairen in het oosten van Oekraïne opnieuw twee plaatsen hebben ingenomen.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky meldde dinsdag op basis van voorlopig onderzoek dat Poltava was getroffen door twee ballistische raketten. Daarbij werd volgens hem een militair communicatie-instituut en een nabijgelegen ziekenhuis getroffen. Er vielen meer dan vijftig doden en ongeveer 270 gewonden, aldus de Oekraïense autoriteiten. Onder de doden was een onbekend aantal militairen.

De raketaanval op de noordoostelijke stad was een van de dodelijkste aanvallen op Oekraïne dit jaar. Het Oekraïense leger onderzoekt of er genoeg is gedaan om de aanwezigen in de faciliteiten te beschermen. De regionale gouverneur heeft drie dagen van rouw afgekondigd na de “grote tragedie voor de regio Poltava en het hele land”.

LEES OOK
Kabinet kreeg geen informatie van Tsjechen over omkoping politici
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×