Clicky

zondag 15 september 2024 - 22:40 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesMEDLOG neemt Britse Maritime Transport over

MEDLOG neemt Britse Maritime Transport over

GENEVE – De toonaangevende logistieke operator, Maritime Group Limited (Maritime), is overgenomen door de in Zwitserland gevestigde wereldwijde logistieke en supply chain provider, MEDLOG SA (MEDLOG). MEDLOG is onderdeel van MSC.

De verkoop is afgerond op 2 september 2024. De deal markeert een belangrijke mijlpaal voor zowel Maritime als haar ontwikkelingsplannen.

In de afgelopen 23 jaar is Maritime, van een klein en zeer flexibele en innovatieve aanpak, uitgegroeid tot een van de toonaangevende logistieke dienstverleners van het land met 3.000 werknemers en een state-of-the-art netwerk van 41 locaties in het Verenigd Koninkrijk. Tegenwoordig biedt het uitgebreide dekking van de toeleveringsketen via een reeks geïntegreerde logistieke diensten voor weg- en spoorvracht, waaronder: containertransport en -opslag, binnenlandse distributie, vrachtbeheer en vrachtwagenverkoop.

John Williams, Executive Chairman van Maritime Group, merkte op: “We zijn erg blij dat we de lange termijn toekomst van het bedrijf hebben veiliggesteld als onderdeel van een onafhankelijke, wereldwijde logistieke organisatie die in staat is om de voortdurende investering te leveren om ons te helpen met onze opwindende plannen om het bedrijf te ontwikkelen voor al onze stakeholders. In MEDLOG delen we een gemeenschappelijk erfgoed, cultuur, waarden en begrip en we kijken uit naar hun steun bij het realiseren van het volledige potentieel van Maritime en onze toewijding aan onze gewaardeerde werknemers, klanten en leveranciers.”

LEES OOK
Kaasproducent St. Paul voornemens ERU over te nemen

“We zullen doorgaan met het ontwikkelen van praktische, technologiegedreven, infrastructuurgestuurde, supply chain-oplossingen en het stellen van een hoge lat voor serviceprestaties in het VK met nieuwe batterij-elektrische vrachtwagens in bestelling en onze spoorwegterminals die op een open access-basis werken voor bestaande en nieuwe klanten,” concludeerde hij.

Het huidige managementteam van Maritime, onder leiding van John Williams, blijft bij het bedrijf en zal het bedrijf ononderbroken blijven runnen, met nieuwe investeringssteun van MEDLOG, onder de merknaam ‘Maritime’.

MEDLOG-voorzitter Giuseppe Prudente legde uit waarom deze investering een belangrijke mijlpaal inluidt: “We zijn verheugd om onze logistieke voetafdruk in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden. MEDLOG is gespecialiseerd in intermodaal transport en biedt oplossingen in meer dan 80 landen. De schat aan kennis binnen Maritiem, gekoppeld aan de investering en expertise van MEDLOG, zal voortdurende innovatie in de logistieke infrastructuur van het Verenigd Koninkrijk voor de toekomst stimuleren, op een manier die aansluit bij onze waarden en het respect dat we hebben voor het milieu.”

LEES OOK
VDL Groep stelt 1600 banen veilig na overname diverse onderdelen Van Hool
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×