Clicky

zondag 15 september 2024 - 22:47 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVan alles mis tijdens eerste transportcontrole na de zomerperiode

Van alles mis tijdens eerste transportcontrole na de zomerperiode[+foto’s]

Nu de zomerperiode weer voorbij is, heeft de ILT de gezamenlijke controles weer opgepakt. Dinsdag zijn, samen met het RDW en Politie Eenheid Landelijke Expertise en Operaties in totaal achttien vrachtwagens gecontroleerd, meldt ILT Gevaarlijke Stoffen op X. Waar de controles hebben plaatsgevonden is niet bekendgemaakt.

Een tankwagen ten behoeve van de brandstofbevoorrading van bouwplaatsen (UN1202) had op twee punten in de leidingen lekkage. Ook constateerde de RDW technische gebreken aan de bouten waarmee de tank vastzat aan het chassis.

Foto: ILT | X

Het certificaat van de tankwagen is ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de tankexploitant.

Foto: ILT | X

Een tankcontainer die leeg ongereinigd was van een zeer giftige en bijtende vloeistof (UN3390) was geladen op een chassis waarin een scheur werd aangetroffen. Hiervoor wordt een proces verbaal opgemaakt tegen de vervoerder.

“Wij zien vaker (lichte) beschadigingen aan de buitenzijde van tanks, de zogenoemde cladding. Echter zagen wij gister een schade die onze aandacht trok. De tankwagen vervoerde LPG (UN1965) en zou bij een wisseling van trekker de schade hebben opgelopen”, aldus een Inspecteur Gevaarlijke Stoffen van de ILT.

LEES OOK
Zware explosie op containerschip 'YM Mobility' in haven van Ningbo Shoushan [+video's]

De RDW heeft ter plaatse de oplegger afgekeurd. Deze zal ter controle worden aangeboden bij de afdeling van de RDW die de keuringen van ADR-voertuigen doet.

Een chauffeur die van zijn werkgever toestemming had om een privérit te maken om zijn schoonmoeder te helpen verhuizen, heeft deze rit gemaakt zonder zijn kaart te gebruiken. Hiervoor kreeg hij een waarschuwing.

Verder zijn waarschuwingen gegeven voor het aangeven van de verkeerde hoeveelheid gevaarlijke stoffen, stuwage, het onterecht aanbrengen van de tankcode ‘T7’, het ontbreken van een wielkeg, het incorrect noteren van de stofnaam en een kapot etiket.

Er is één keer Proces Verbaal opgemaakt voor het niet kunnen tonen van een transportvergunning. Ook hebben zij boeterapporten opgemaakt voor: het doorbrengen van de wekelijkse rust in de cabine, te korte rust en voor het niet voldoen aan de downloadverplichting.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×