Clicky

zondag 15 september 2024 - 22:31 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsRadial strijdt samen met Foodello tegen voedselverspilling

Radial strijdt samen met Foodello tegen voedselverspilling

GRONINGEN – Radial, onderdeel van bpostgroup, gaat samenwerken met Foodello, een marktleider in de strijd tegen voedselverspilling. Het is de eerste keer dat Radial aan fulfillment zal doen voor een online supermarkt. Alle bestellingen van Foodello worden vanaf nu verwerkt in het warehouse van Radial in Groningen.

In de EU wordt jaarlijks meer dan 58 miljoen ton voedsel verspild (131 kg per inwoner) (Eurostat, 2023), goed voor een geschatte marktwaarde van 132 miljard euro. Foodello vermindert voedselverspilling door overtollig voedsel van producenten, importeurs, groothandelaars en detailhandelaars in te kopen en het vervolgens met aanzienlijke kortingen via een online platform te verkopen. Op die manier kon Foodello reeds meer dan 16 miljoen kilogram voedsel van de verspilling redden.

Radial bundelt nu samen met Foodello de krachten door logistieke diensten te leveren, waaronder opslag, orderpicking en -packing, retourzendingen, value-added services (VAS) en last mile distributie vanuit haar ultramoderne en milieuvriendelijke warehouse in Groningen, Nederland.

LEES OOK
Hoe pak je het tekort aan chauffeurs en ander logistiek personeel aan?

Dries de Love, Executive Vice President Europe bij Radial: “We bieden Foodello fulfillment op maat aan, om flexibel te kunnen omgaan met hun toename aan bestellingen. Ook gaan we hun klantenervaring verbeteren en ze ondersteunen in hun verdere groei. We zijn vereerd dat ze voor ons kiezen. Zij hebben vertrouwen in onze transparante, constructieve aanpak. Ze geloven ook in onze geavanceerde technologie, waarbij we efficiëntie combineren met duurzaamheid. Dit zal andere online supermarkten ook inspireren om voor Radial te kiezen.”

Juhani Järvensivu, medeoprichter en CEO van Foodello: “We breiden snel uit in West-Europa, momenteel vooral in Nederland, België en Finland. We hadden een e-commerce fulfillmentexpert nodig die onze waarden deelt en onze groei kan ondersteunen met een schaalbare, innovatieve, kostenefficiënte en duurzame oplossing. Radial voldeed aan al deze verwachtingen.”

Last mile delivery per fiets

Voor de last mile delivery (de levering aan huis) zal Radial samenwerken met duurzame spelers. Een belangrijke partner, bpost, investeert in een milieuvriendelijke vloot, waaronder 1.000 elektrische bestelwagens, evenals LPG-vrachtwagens, dubbeldeks vrachtwagens en e-bikes met en zonder aanhanger. Radial werkt ook samen met andere lokale vervoerders, waaronder fietskoeriers.

LEES OOK
Logistieke rol Nederland groeit fors in wereldwijde werk Mercy Ships
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×