Clicky

zondag 15 september 2024 - 22:38 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSFinancieelJumbo schrapt in reorganisatie kwart van de banen op hoofdkantoor

Jumbo schrapt in reorganisatie kwart van de banen op hoofdkantoor

VEGHEL – Jumbo gaat per saldo 350 banen schrappen op het hoofdkantoor in Veghel, wat neerkomt op een kwart van alle banen. De maatregel is onderdeel van een in mei aangekondigde reorganisatie. Tot nu toe was het aantal banen dat verdwijnt niet bekendgemaakt. In totaal komen 500 banen te vervallen. Daartegenover ontstaan 150 nieuwe vacatures, aldus het bedrijf.

Het hoofdkantoor heeft 1400 arbeidsplaatsen. De reorganisatie is volgens Jumbo nodig voor de nieuwe strategie. “We doen er alles aan om met grote zorg op een goede manier afscheid te nemen van deze collega’s”, zegt Jumbo-topman Ton van Veen.

“Het valt absoluut niet mee om deze boodschap te moeten delen met je collega’s, maar toch merk ik ook dat een nieuwe opzet en vooral een nieuwe manier van werken positief ontvangen worden in de wens voor een ongecompliceerde, ondernemende en slagvaardige kantoororganisatie.”

Met de nieuwe strategie wil Jumbo het bedrijf “optimaler” inrichten om winkels en klanten beter te bedienen. Zo gaat de aandacht uit naar effectief samenwerken en snelle besluitvorming. Van Veen heeft in mei al aangegeven dat het onvermijdelijk was dat de reorganisatie zou leiden tot een afname van het aantal arbeidsplaatsen. In juli had de topman het over “enkele honderden”.

LEES OOK
Witgoedproducent Miele schrapt 1300 banen in Duitsland

Het terugbrengen van het aantal arbeidsplaatsen draagt ook bij aan de kostenbesparingen van Jumbo. Zo meldde het bedrijf begin dit jaar dat de winst steeds meer onder druk stond. Jumbo boekte vorig jaar een winst van ruim 21 miljoen euro, in 2022 bleef onder de streep nog ruim 80 miljoen euro over. De daling kwam onder meer door gestegen inkoopprijzen en hogere kosten voor salarissen, huur en energie.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Doden en chaos door storm in Midden- en Oost-Europa

WENEN - De stortregens van storm Boris, die sinds donderdag Midden- en Oost-Europa teisteren, hebben volgens de autoriteiten in de getroffen landen tot minstens...
×