Clicky

zondag 15 september 2024 - 15:22 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerDuitse transportminister eist snelle verbetering Deutsche Bahn

Duitse transportminister eist snelle verbetering Deutsche Bahn

BERLIJN – De Duitse minister van Transport Volker Wissing eist snelle verbetering van de gang van zaken bij Deutsche Bahn. De nationale spoormaatschappij kampt namelijk veelvuldig met vertragingen, uitval van treinen en ook grote financiële verliezen. Wissing wil nu dat er spoedig orde op zaken wordt gesteld om die problemen aan te pakken, bijvoorbeeld door reorganisaties bij Deutsche Bahn.

Volgens Wissing moet Deutsche Bahn snel stappen zetten om die chronische vertragingen op korte termijn tegen te gaan en de punctualiteit sterk te verbeteren. Hij sprak zijn ontevredenheid uit over de onbetrouwbaarheid van Deutsche Bahn als het gaat om stiptheid.

Deutsche Bahn wijst onder meer op de verouderde infrastructuur van het Duitse spoorwegennet als oorzaak van de problemen. Het staatsbedrijf is bezig met grote projecten om het spoor te moderniseren. Maar door die werkzaamheden en het afsluiten van routes zullen reizigers wel hinder ondervinden. Daardoor kunnen de bestaande problemen zelfs verergerd worden. Daarnaast heeft Deutsche Bahn ook te maken gehad met stakingen van personeel.

LEES OOK
Transportbedrijf negeert stelselmatig rijverbod op zondag in Duitsland

In juli werd nog bekend dat Deutsche Bahn de komende jaren tienduizenden banen gaat schrappen om kosten te besparen. Het zou dan vooral gaan om administratieve banen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Oud-voorzitter EC Juncker kritisch over Duitse grenscontroles

BERLIJN - Oud-voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker heeft kritiek geuit op de paspoortcontroles die Duitsland vanaf komende maandag tijdelijk wil invoeren bij...
×