Clicky

zondag 15 september 2024 - 15:14 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGezondheidsraad wil grens voor blootstelling koolmonoxide omlaag

Gezondheidsraad wil grens voor blootstelling koolmonoxide omlaag

DEN HAAG – Mensen moeten op hun werk aan minder koolmonoxide worden blootgesteld, de grens moet flink omlaag. Dat adviseert de Gezondheidsraad. Koolmonoxide is berucht als een gas waaraan mensen snel kunnen overlijden, maar het kan ook op de lange termijn schadelijk voor de gezondheid zijn, wanneer mensen kleine hoeveelheden binnenkrijgen.

Volgens een rapport van de Gezondheidsraad kan “langdurige lage blootstelling” leiden tot hart- en vaatziekten en tot schade aan ogen en oren. Ook kan het gas gevolgen hebben voor de ontwikkeling van de kinderen van mensen die slachtoffer van blootstelling zijn.

De grens staat nu op 23 milligram koolmonoxide per kubieke meter lucht, maar volgens het advies van dinsdag moet dit omlaag naar 7,5 milligram per kubieke meter, dus ongeveer een derde.

Het advies van de Gezondheidsraad gaat naar het ministerie van Sociale Zaken. Dat moet een besluit nemen over een verlaging van de grens.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Oud-voorzitter EC Juncker kritisch over Duitse grenscontroles

BERLIJN - Oud-voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker heeft kritiek geuit op de paspoortcontroles die Duitsland vanaf komende maandag tijdelijk wil invoeren bij...
×