Clicky

zondag 15 september 2024 - 15:11 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTientallen migranten in vrachtwagen Tsjechië, een dode

Tientallen migranten in vrachtwagen Tsjechië, een dode

PRAAG – De Tsjechische politie heeft maandagavond even ten noorden van Praag zo’n dertig migranten aangetroffen die verstopt zaten in de laadruimte van een vrachtwagen. Zij waren er slecht aan toe, meldt de politie op X. Een vrouw van rond de 30 jaar is door de hulpdiensten gereanimeerd, maar overleed ter plaatse.

Het ging volgens de Tsjechische politie om een vrachtwagen met een buitenlands kenteken die ter hoogte van de plaats Mělník werd aangehouden. “Alles wijst erop dat de migranten op doorreis waren”, meldt de politie. Waar de migranten vandaan kwamen is volgens de politie nog onduidelijk, ook over de bestuurder van de vrachtwagen is niets bekend.

De politie sloot de snelweg bij Mělník enige tijd af en zette een zoekactie op omdat meerdere migranten probeerden te ontkomen. Iedereen is aangehouden en niemand hoefde naar het ziekenhuis, meldt de politie.

Vorig jaar werden in Tsjechië bijna 14.000 mensen aangehouden zonder geldige verblijfsvergunning, in 2022 lag dat aantal volgens de autoriteiten fors hoger.

LEES OOK
Aanrijding auto en vrachtwagen op N69, bestuurder gaat er vandoor [+foto's]

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz riep vorige week nog op om strengere controles aan de grenzen met buurlanden “zo lang mogelijk” te handhaven. Sinds vorig najaar wordt er mede aan de grens met Tsjechië selectief gecontroleerd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Oud-voorzitter EC Juncker kritisch over Duitse grenscontroles

BERLIJN - Oud-voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker heeft kritiek geuit op de paspoortcontroles die Duitsland vanaf komende maandag tijdelijk wil invoeren bij...
×