Clicky

woensdag 18 september 2024 - 14:42 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsChina onderzoekt dumping Canadees koolzaad na heffingen op elektrische auto's

China onderzoekt dumping Canadees koolzaad na heffingen op elektrische auto’s

BEIJING – China gaat onderzoek doen naar het dumpen van Canadees koolzaad op de Chinese markt, in navolging van de hoge importheffingen die Canada heeft opgelegd voor Chinese elektrische auto’s. Beijing is fel tegenstander van die tarieven en kan nu terugslaan door hoge heffingen op de import van koolzaadproducten uit Canada op te leggen.

Canada is de grootste exporteur van koolzaad ter wereld. Koolzaadolie wordt gebruikt om mee te koken en als biobrandstof. China behoort tot de grootste kopers ter wereld van koolzaad. China importeerde vorig jaar ruim 90 procent van al zijn koolzaad uit Canada, oftewel meer dan 5 miljoen ton.

Beijing zegt nu dat Canada zijn koolzaad tegen oneerlijk lage prijzen op de markt brengt waardoor lokale producenten benadeeld worden en verliezen lijden.

Canada legde vorige maand een heffing van 100 procent op voor elektrische auto’s van Chinese makelij. Eerder kwamen de Europese Unie en de Verenigde Staten al met hoge importtarieven op Chinese elektrische auto’s. China zou namelijk met staatssteun aan eigen elektrische autobouwers de markt overspoelen met goedkope modellen, waardoor westerse autobedrijven geraakt worden.

LEES OOK
China overweegt importtarieven voor buitenlandse auto's
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bus Arriva Limburg

Limburg geeft Arriva boete voor te vaak uitvallen bus en trein

MAASTRICHT - De provincie Limburg gaat vervoerbedrijf Arriva een boete van ruim 900.000 euro opleggen omdat er in 2022 te veel bus- en treinritten...
×