Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:34 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHamas gaf bewakers gijzelaars in Gaza in juni nieuwe instructies

Hamas gaf bewakers gijzelaars in Gaza in juni nieuwe instructies

GAZA-STAD – De bewakers van door Hamas vastgehouden gijzelaars in de Gazastrook hebben nieuwe instructies ontvangen over hoe ze met gijzelaars moeten omgaan als Israëlische troepen hun locaties in Gaza naderen. Dat heeft de woordvoerder van Hamas’ gewapende vleugel al-Qassam Brigades, Abu Ubaida, bekendgemaakt.

De instructies waarover Ubaida sprak, zijn volgens hem in juni gegeven, na een reddingsoperatie door het Israëlische leger. Destijds bevrijdden Israëlische troepen vier gijzelaars in een dodelijke aanval waarbij tientallen Palestijnen, onder wie veel vrouwen en kinderen, werden gedood.

Ubaida gaf geen details over de nieuwe instructies, maar zei wel: “Netanyahu’s aandringen om gevangenen vrij te laten door militaire druk, in plaats van een deal te sluiten, betekent dat ze in lijkwaden aan hun families worden teruggegeven. Hun families moeten kiezen of ze hen dood of levend terug willen hebben.”

Rafah

Zondag meldde het Israëlische leger de vondst van de lichamen van zes gijzelaars in een tunnel in Rafah, in het zuiden van Gaza. Israël stelt dat de gijzelaars van dichtbij waren doodgeschoten. Hamas houdt Israël verantwoordelijk voor hun dood.

LEES OOK
Politiek leider Hamas bevestigt dood zonen bij luchtaanval

Israël en Hamas zijn er nog altijd niet in geslaagd een deal te sluiten die de oorlog beëindigt en tot de vrijlating van door Hamas vastgehouden gijzelaars in Gaza leidt in ruil voor de vele Palestijnen die Israël gevangen houdt.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×