Clicky

maandag 16 september 2024 - 22:00 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsKabinet stelt deel van de lastenverlichting uit op Prinsjesdag

Kabinet stelt deel van de lastenverlichting uit op Prinsjesdag

DEN HAAG – Het kabinet schuift een deel van de beloofde lastenverlichtingen door naar volgende jaren. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van RTL Nieuws. De coalitiepartijen hadden in het hoofdlijnenakkoord afgesproken dat werkenden in 2025 al 4,5 miljard euro minder belasting zouden gaan betalen. Hoeveel minder dat wordt, is nog niet duidelijk.

Door een deel van de lastenverlichtingen uit te stellen, volgt het kabinet een advies van het Centraal Planbureau (CPB). Directeur Pieter Hasekamp opperde vorige maand dat het, gezien de relatief goede economische ontwikkelingen en juist krappe overheidsfinanciën, wellicht beter zou zijn pas op de plaats te maken.

Vorige week lekte al een deel van de plannen uit waar het kabinet op Prinsjesdag mee komt. Zo werd duidelijk dat er een extra belastingschijf bijkomt waardoor werkenden over het eerste deel van hun inkomen minder belasting gaan betalen. Ook van dit voornemen, dat al genoemd werd in het hoofdlijnenakkoord, ontbreken de details nog.

LEES OOK
Beoogd premier Schoof zwijgt over mogelijke hoorzitting

Schoof tevreden

Ingewijden meldden verder dat het kabinet afziet van een forse versobering van een belastingkorting voor buitenlandse werknemers, de zogenoemde expatregeling. Er komt extra geld voor politie en defensie, het kindgebonden budget gaat omhoog en er blijft toch geld voor gratis schoolmaaltijden.

Zonder in te gaan op de uitgelekte plannen, die tot stand kwamen na urenlang nachtelijk overleg tussen het kabinet en de coalitiepartijen, toonde premier Dick Schoof zich vrijdag tevreden met zijn eerste begroting. Die zorgt ervoor dat mensen er financieel op vooruitgaan, beloofde hij.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×