Clicky

zondag 15 september 2024 - 15:15 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerStena wordt enige eigenaar van transportbedrijf NTEX

Stena wordt enige eigenaar van transportbedrijf NTEX

Stena, dat eerder 75 procent van de aandelen in het transport- en logistieke bedrijf NTEX bezat, heeft nog eens 25 procent van de aandelen gekocht en is daarmee de enige eigenaar van het bedrijf geworden.

NTEX is een van de meest expansieve transportbedrijven van Zweden met 20 kantoren in 12 landen in Europa, meer dan 1.000 werknemers en een omzet van ongeveer 4 miljard Zweedse Kronen. Het bedrijf bezit en leaset ongeveer 1.500 vrachtwagens en heeft 16 eigen terminals en magazijnen.

“NTEX is een fantastisch bedrijf dat goed gevestigd is in zowel transport als logistiek en dat een totaaloplossing biedt aan haar klanten,” zegt Niclas Mårtensson, CEO van Stena Line en voorzitter van de raad van bestuur van NTEX.

Stena trad in 2020 toe als meerderheidsaandeelhouder van NTEX en is nu de enige eigenaar van het bedrijf.

“De belangrijkste reden voor deze overname is dat we meer inzicht willen krijgen in hoe grote transportbedrijven in verschillende markten opereren. Door bedrijven te bezitten en te runnen, krijgen we meer inzicht in onze klanten en waar de markt naartoe gaat, waardoor we Stena’s productportfolio kunnen optimaliseren”, zegt Niclas Mårtensson.

LEES OOK
Duitse transportminister blij met verkoop DB Schenker aan DSV

“Het is natuurlijk met gemengde gevoelens dat ik het resterende deel verkoop van wat ik ben begonnen en heb opgebouwd. Ik wil mijn diepe dankbaarheid uitspreken naar alle medewerkers. Het is een ongelooflijke groep mensen die ik heb mogen aannemen en met wie ik heb mogen samenwerken. Hun inspanningen zijn van cruciaal belang geweest voor het succes dat we hebben bereikt,” zegt Thomas Ström, oprichter en CEO van NTEX.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de relevante autoriteiten.

Stena AB is een van de grootste familiebedrijven in Zweden en is actief in zes sectoren: Ferry Operations, Offshore Drilling, Shipping, Property, Finance en New Business. Met de kernwaarden Zorg, Innovatie en Prestatie als leidende principes heeft het bedrijf 17.400 werknemers over de hele wereld die elke dag werken aan het creëren van waarde voor klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Göteborg, Zweden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Oud-voorzitter EC Juncker kritisch over Duitse grenscontroles

BERLIJN - Oud-voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker heeft kritiek geuit op de paspoortcontroles die Duitsland vanaf komende maandag tijdelijk wil invoeren bij...
×