Clicky

zondag 15 september 2024 - 14:56 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartCOSCO SHIPPING bestelt 42 bulkcarriers

COSCO SHIPPING bestelt 42 bulkcarriers

COSCO SHIPPING Development heeft op 30 augustus een investerings-, bouw- en leaseovereenkomst getekend voor 42 bulkcarriers. Deze mijlpaal markeert de grootste scheepsbouw- en leasetransactie sinds het bedrijf in 2016 transformeerde tot een scheepvaartindustrie en financieringsoperator.

Volgens de transactie zal het bedrijf Heavy Industry, een dochteronderneming van COSCO SHIPPING, toevertrouwen om te investeren in de bouw van 20 bulkcarriers en CSSC Chengxi om te investeren in de bouw van 22 bulkcarriers, waaronder vijf schepen van 64.000 ton, twee schepen van 82.000 ton en 35 schepen van 80.000 ton, met een totale orderwaarde van meer dan 14,3 miljard Chinese renminbi.

Deze schepen worden achtereenvolgens geleverd van 2026 tot 2027 en worden voor een lange termijn geleased aan COSCO SHIPPING Bulk. De schepen in deze transactie zijn energiebesparende en milieuvriendelijke groene schepen, waarvan sommige methanol-ready milieuvriendelijke bulkcarriers zijn.

Gezien de markt voor scheepsleasing met zowel uitdagingen als kansen in de afgelopen jaren, heeft COSCO SHIPPING Development actief de kans gegrepen van de groene en koolstofarme transformatie van de scheepvaartindustrie, het marktpotentieel in de subsectoren bestudeerd en verkend en nauwkeurig afgestemd op de behoeften van klanten om oplossingen te bieden.

LEES OOK
CSSC krijgt toestemming om 27.500 TEU LMG dual-fuel schip te bouwen

Als een industrie- en financiële operator die zich richt op de hoofdlijn van de scheepvaart- en logistieke industrie, bezit het bedrijf momenteel meer dan 140 schepen en heeft het lay-outs in meerdere subsectoren, zoals containerschepen, bulkcarriers en multifunctionele pulpschepen. Door deze transactie zal de omvang van de hoogwaardige scheepsactiva van het bedrijf aanzienlijk toenemen, nadat het bedrijf in een vroeg stadium bulkcarriers en multifunctionele pulpschepen bestelde.

Het bedrijf investeerde in hoogwaardige scheepvaartcapaciteit met nieuwere scheepstypen, die groen en milieuvriendelijk zijn, een redelijke configuratie hebben en zeer veelzijdig zijn. Hiermee werd de basis gelegd voor verdere consolidatie van de hoogwaardige activa van de scheepvaartlease-activiteiten van het bedrijf.

Hiermee werd de strategische positionering van de scheepvaartindustrie en financiële dienstverleners benadrukt en kon het bedrijf zijn voortgang naar het doel van waardegerichte industriële en financiële investeerders en innovatieve industriële en financiële dienstverleners versnellen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Oud-voorzitter EC Juncker kritisch over Duitse grenscontroles

BERLIJN - Oud-voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker heeft kritiek geuit op de paspoortcontroles die Duitsland vanaf komende maandag tijdelijk wil invoeren bij...
×