Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:12 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNieuwe miljoenensteun kabinet voor energiesector Oekraïne

Nieuwe miljoenensteun kabinet voor energiesector Oekraïne

DEN HAAG – Het kabinet maakt 94,5 miljoen euro extra vrij voor hulp de komende winter aan de energiesector in Oekraïne, heeft minister Reinette Klever (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp) aan de Tweede Kamer laten weten. Russische aanvallen met drones en raketten zijn vaak gericht tegen energiecentrales.

Van de steun is 29,5 miljoen bestemd voor de aanschaf van gasturbines. Voor spullen die rechtstreeks gestuurd worden voor reparaties van de energie-infrastructuur in Oekraïne is 20 miljoen beschikbaar en voor de gecoördineerde internationale levering van onder meer onderdelen voor reparaties, gasturbines en brandstof wordt 45 miljoen euro vrijgemaakt.

Sinds de oorlog ruim twee jaar geleden begon, heeft Nederland volgens de minister ongeveer 220 miljoen euro gestoken in het herstel van de Oekraïense energiesector. De nieuwe investering komt uit het geld dat in de voorjaarsnota is bestemd voor Oekraïne.

LEES OOK
Van Weel tegen wens van Kamermeerderheid in Boedapest
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×