Clicky

zondag 15 september 2024 - 15:20 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSFinancieelOlieprijs verder omlaag, ook dalende prijzen aan pomp

Olieprijs verder omlaag, ook dalende prijzen aan pomp

LONDEN – De olieprijzen gingen maandag verder omlaag, wat goed nieuws kan zijn voor automobilisten door ook verder dalende brandstofprijzen aan de pomp. In augustus gingen de adviesprijzen aan de Nederlandse pomp opnieuw omlaag, na de dalingen in juli.

De olieprijzen worden gedrukt door plannen van oliekartel OPEC+ om de productie weer geleidelijk te gaan verhogen vanaf oktober, na de productiebeperkingen van de afgelopen jaren. De OPEC+ zou vanaf die maand de productie met 180.000 vaten per dag willen opvoeren.

Ook zijn er zorgen over een zwakkere olievraag in China door tegenvallende cijfers over de Chinese industrie. China is ‘s werelds grootste olie-importeur. Er spelen al langer zorgen op de oliemarkt over de kwakkelende Chinese economie en olievraag. Ook over de Amerikaanse olievraag is er onzekerheid.

Een vat Amerikaanse WTI-olie kost nu meer dan 73 dollar. In april waren hier nog pieken van circa 87 dollar per vat te zien. Brentolie kost nu circa 76 dollar per vat. In april ging het om meer dan 90 dollar voor een vat Brentolie.

LEES OOK
Gegevens Britse militairen buitgemaakt bij grote hack
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Oud-voorzitter EC Juncker kritisch over Duitse grenscontroles

BERLIJN - Oud-voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker heeft kritiek geuit op de paspoortcontroles die Duitsland vanaf komende maandag tijdelijk wil invoeren bij...
×