Clicky

zondag 15 september 2024 - 15:14 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartKrant: Lufthansa wil belang in Portugese maatschappij TAP

Krant: Lufthansa wil belang in Portugese maatschappij TAP

LISSABON – Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa wil een belang nemen in de Portugese maatschappij TAP, aldus de Italiaanse krant Corriere della Sera. Volgens de krant gaat het in eerste instantie om een minderheidsbelang van 19,9 procent. Lufthansa-topman Carsten Spohr zou maandag gesprekken hebben met Portugese overheidsfunctionarissen over de plannen.

De Portugese regering wil TAP deels privatiseren. Naast Lufthansa hebben ook British Airways-moederconcern IAG en Air France-KLM interesse getoond in een belang in TAP. De maatschappij is volgens kenners vooral aantrekkelijk door haar verbindingen met Brazilië. TAP is daar de grootste speler van Europa.

Spohr gaat volgens bronnen praten met de Portugese ministers van Infrastructuur en Financiën. Naar verluidt wil Lufthansa in het eerste kwartaal van volgend jaar zijn bod op een belang in TAP concreet maken. Daarmee zou een waarde zijn gemoeid van 180 miljoen tot 200 miljoen euro.

Lufthansa kreeg in juli nog toestemming van Brussel voor het nemen van een groot belang in het Italiaanse ITA Airways, het voormalige Alitalia. Na verloop van tijd mag Lufthansa ITA volledig overnemen.

LEES OOK
Lufthansa ziet 200.000 extra boekingen tijdens EK voetbal

IAG, dat ook moederbedrijf is van Iberia, Vueling en Aer Lingus, zag vorige maand nog af van een geplande overname van Air Europa omdat Europese toezichthouders zich zorgen maakten over de concurrentie. Air Europa is, na Iberia en Vueling, de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij van Spanje.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Oud-voorzitter EC Juncker kritisch over Duitse grenscontroles

BERLIJN - Oud-voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker heeft kritiek geuit op de paspoortcontroles die Duitsland vanaf komende maandag tijdelijk wil invoeren bij...
×