Clicky

zondag 15 september 2024 - 05:57 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTienduizenden demonstreren in Tel Aviv na vondst dode gijzelaars

Tienduizenden demonstreren in Tel Aviv na vondst dode gijzelaars

TEL AVIV – In Tel Aviv hebben zondag tienduizenden Israëliërs gedemonstreerd na de vondst van de lichamen van zes gijzelaars in de Gazastrook.

Op een podium hadden de betogers, velen gehuld in de blauw-witte vlag van Israël, zes symbolische doodskisten geplaatst. Een snelweg in Tel Aviv werd geblokkeerd. Ook in andere steden kwam het tot protesten.

De demonstranten eisten dat hun regering snel een akkoord sluit over een wapenstilstand in de Gaza-oorlog. Zo’n deal moet leiden tot de vrijlating van de nog ongeveer honderd door Hamas vastgehouden gijzelaars, in ruil voor Palestijnse gevangenen.

De grootste Israëlische vakvereniging Histadrut heeft voor maandag een algemene staking aangekondigd. De vakbond wil zo de druk op premier Benjamin Netanyahu verhogen om een akkoord te sluiten met Hamas over de vrijlating van Israëlische gijzelaars.

LEES OOK
Israël meldt bevrijding gijzelaar in Gazastrook
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Politie onderzoekt ongeval op spoorwegovergang Almelo

ALMELO - De politie onderzoekt de toedracht van een ongeval op een spoorwegovergang bij het station Almelo de Riet, waar zaterdagavond twee personen gewond...
×