Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 21:05 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGeen aanwijzingen voor terrorisme bij steekpartij Siegen

Geen aanwijzingen voor terrorisme bij steekpartij Siegen

SIEGEN – De Duitse politie heeft geen aanwijzingen ontvangen dat de vrouw die vrijdag zes mensen verwondde in een bus in Siegen een terroristisch of religieus motief had, schrijven Duitse media. De vrouw, die is opgepakt, zou psychische problemen hebben en volgens de Siegener Zeitung was ze bij de politie bekend vanwege drugsgebruik.

Duitsland werd een week eerder opgeschrikt door een aanslag in Solingen. Een Syriër doodde met een mes drie mensen en verwondde er acht. Het incident wakkerde in Duitsland de discussie over migranten aan. Ook na de steekpartij in Siegen vragen mensen online of de dader een dubbele nationaliteit of een migratieachtergrond heeft. De politie laat weten dat dat niet het geval is en dat de 32-jarige alleen de Duitse nationaliteit heeft.

Drie van de zes gewonden hebben inmiddels het ziekenhuis verlaten. De andere drie waren zwaargewond. Allen zijn tussen de 16 en 30 jaar oud.

De bus was onderweg naar het meerdaagse stadsfeest in Siegen, in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad heeft besloten om de feestelijkheden op zaterdag door te laten gaan.

LEES OOK
Arrestaties in Duitsland om sabotageplan tegen steun Oekraïne
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Alle klimaatdemonstranten van A12 gehaald

DEN HAAG - De politie heeft rond 19.00 uur alle klimaatdemonstranten van de A12 gehaald. De weg werd sinds het middaguur geblokkeerd. De gehele...
×