Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 21:11 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartZwanenburgbaan weer te gebruiken voor vliegverkeer bij goed zicht

Zwanenburgbaan weer te gebruiken voor vliegverkeer bij goed zicht

SCHIPHOL – Vliegtuigen kunnen vanaf zaterdag weer in zuidelijke richting op de Zwanenburgbaan van Schiphol landen, als het zicht goed is. Dit meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Sinds half juni heeft LVNL gewerkt aan het vernieuwen van het systeem van deze baan, waarmee vliegtuigen veilig naar de landingsbaan worden begeleid.

Na de werkzaamheden aan de grond zijn de afgelopen twee weken meetvluchten uitgevoerd om het vernieuwde systeem te testen, aldus LVNL. Door gunstige weersomstandigheden lukte het om de baan twee weken eerder dan gepland weer in gebruik te kunnen nemen.

Bij verminderd zicht is de baan nog niet te gebruiken als landingsbaan. Dit kan pas na een periode van circa dertig dagen waarin het vernieuwde systeem betrouwbaar en stabiel heeft gewerkt. Daarna is de Zwanenburgbaan weer permanent bruikbaar als landingsbaan.

De Zwanenburgbaan is de enige baan op Schiphol waarop vanuit zowel noordelijke als zuidelijke richting kan worden geland. Daarom komen er nog meetvluchten voor de andere richting. Die volgen in de nachten van dinsdag 10 september op woensdag 11 september, en van woensdag 11 september op donderdag 12 september. Dat tijdstip beperkt de hinder voor de omgeving en reizigers, zegt de LVNL.

LEES OOK
Openbaar Ministerie eist levenslange gevangenisstraffen in liquidatieproces Eris
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Alle klimaatdemonstranten van A12 gehaald

DEN HAAG - De politie heeft rond 19.00 uur alle klimaatdemonstranten van de A12 gehaald. De weg werd sinds het middaguur geblokkeerd. De gehele...
×