Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 21:08 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerOpening Ring Zuid Groningen gevierd, weg nog wel een dag dicht

Opening Ring Zuid Groningen gevierd, weg nog wel een dag dicht

GRONINGEN – De langdurige werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen zijn bijna klaar, maar voor de officiële opening op zondagavond gaat bijna de hele Ring Zuid nog wel een dag lang dicht. “Laat de auto staan en kies zoveel mogelijk voor fiets en openbaar vervoer”, waarschuwt Operatie Ring Zuid.

Vanaf zaterdagavond 20.00 uur is het volledige knooppunt Julianaplein 24 uur dicht, net als de zuidelijke ringweg vanaf het Vrijheidsplein tot knooppunt Euvelgunne. Ook de toerit Meerstad in de richting van de A7 is een dag lang afgesloten. Op diverse plaatsen moeten de bebording en de belijning worden aangepast, en moet de tape van de blauwe borden worden gehaald.

Zondagavond is de officiële opening van de nieuwe weg. Zondag vanaf 20.00 uur wordt de nieuwe zuidelijke ringweg stap voor stap opengesteld voor het autoverkeer, meldt het projectteam.

De afsluiting geeft geïnteresseerden wel de mogelijkheid om over de ring te wandelen, en ook over een stukje van het nieuwe Julianaplein te lopen. Dat kan zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. In evenementenhal Martiniplaza is tot 16.00 uur het RingFestival, waar mensen kunnen zien hoe de nieuwe weg is gebouwd.

LEES OOK
Dichte rijstrook A7 richting Amsterdam leidt weer tot lange file

Het projectteam waarschuwt verder dat het project nog niet helemaal is afgerond. Ook in het najaar zijn nog diverse wegen afgesloten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Alle klimaatdemonstranten van A12 gehaald

DEN HAAG - De politie heeft rond 19.00 uur alle klimaatdemonstranten van de A12 gehaald. De weg werd sinds het middaguur geblokkeerd. De gehele...
×