Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 17:18 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsTwee topmannen stappen per direct op bij geplaagd Ebusco

Twee topmannen stappen per direct op bij geplaagd Ebusco

DEURNE – De twee topmannen van de geplaagde elektrischebussenfabrikant Ebusco stappen per direct op. Volgens het bedrijf uit het Brabantse Deurne is het verstandiger als de organisatie wordt geleid door één bestuursvoorzitter met goede managementervaring in de openbaarvervoersector.

Eerder deze zomer namen de zorgen over het voortbestaan van Ebusco nog toe. In de eerste helft van het jaar ging de onderneming flink gebukt onder productieproblemen. Er ging minder omzet en een groter verlies in de boeken. Daarbij is het nog de vraag of het bedrijf erin slaagt voldoende geld op te halen bij kredietverstrekkers en investeerders. Dat is nodig om bussen te kunnen blijven bouwen.

Om het tij te keren bij het bedrijf dragen oprichter Peter Bijvelds en mede-topman Michiel Peters de leiding over aan de Duitser Christian Schreyer. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de sector. Zo heeft hij gewerkt voor Deutsche Bahn (DB) en Transdev. Enkele grote aandeelhouders hebben hun steun voor zijn benoeming al uitgesproken door financiële steun te verlenen. Dat moet een opmaat zijn voor een verdere ommekeer bij het in 2012 opgerichte bedrijf.

LEES OOK
Deutsche Bahn Speyer bestelt 25 Ebusco 2.2 bussen

Ebusco ging in oktober 2021 nog voor 23 euro per aandeel naar de Amsterdamse beurs. Maar de beurskoers is inmiddels flink gezakt. Door de zorgen over het voortbestaan wordt het aandeel momenteel verhandeld voor minder dan 1 euro. “Hoe lager de koers, hoe minder mensen er nog vertrouwen in hebben”, zei Cees Smit, beleggingsexpert bij Today’s Group, begin augustus al.

Ebusco-bussen rijden in meerdere landen in Europa en worden ingezet in grote steden zoals Amsterdam, Berlijn en Barcelona. Naast de komst van een nieuwe topman kondigt de onderneming aan dat commissarissen Ruud Spoor en Saskia Schatteman weggaan. Bij Spoor heeft dat te maken met zijn gezondheid, Schatteman stapt “om persoonlijke redenen” op bij de onderneming die eind juni in totaal 770 voltijdsbanen telde.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Actievoerders plaatsen tenten op geblokkeerde A12

DEN HAAG - Geen lange rijen auto's zaterdagmiddag die Den Haag in of uit rijden via de A12. In plaats van auto's staan en...
×