Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 17:17 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerANWB: files door afsluiting A2 vergelijkbaar met vorige vrijdagen

ANWB: files door afsluiting A2 vergelijkbaar met vorige vrijdagen

UTRECHT – De drukte op de wegen rond Utrecht is “ongeveer vergelijkbaar” met de afgelopen twee vrijdagen, meldt een woordvoerder van de ANWB. Door de afsluiting van de A2 richting het zuiden staat op de A27 rond 16.30 uur zo’n 15 kilometer file. Dat levert bijna een uur vertraging op.

De A2 is sinds donderdagavond 21.00 uur dicht van knooppunt Oudenrijn tot Vianen. Vorige week en de week ervoor was de snelweg ook afgesloten voor werkzaamheden. Dat leidde vooral op de vrijdagen tot behoorlijke files in de omgeving van Utrecht. Maandag om 05.00 uur gaat de weg weer open. Ook volgend weekend en het weekend daarna is de weg dicht.

Rijkswaterstaat waarschuwde eerder dat dit weekend het drukste zou zijn tot nu toe, onder meer doordat de schoolvakantie in de regio midden voorbij is. Volgens de woordvoerder van de ANWB lijkt het erop dat weggebruikers hun gedrag hebben aangepast na deze waarschuwing en de eerdere verkeerschaos. “Mensen hebben door: dit moet je niet willen.”

LEES OOK
ANWB verwacht veel verkeer op de weg rond Pasen
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Actievoerders plaatsen tenten op geblokkeerde A12

DEN HAAG - Geen lange rijen auto's zaterdagmiddag die Den Haag in of uit rijden via de A12. In plaats van auto's staan en...
×