Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 17:07 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartDuitsland waarschuwt voor bombrieven bij luchtvaart- en logistieke bedrijven in heel Europa

Duitsland waarschuwt voor bombrieven bij luchtvaart- en logistieke bedrijven in heel Europa

BERLIJN – De Duitse veiligheidsdiensten waarschuwen voor bombrieven die door onbekenden naar locaties in meerdere Europese landen zijn gestuurd. De autoriteiten zeggen “op de hoogte” te zijn van meerdere pakketten die de afgelopen weken onderweg naar hun bestemming in brand zijn gevlogen.

De waarschuwing is gestuurd naar bedrijven in de luchtvaart en de logistiek. In de brief gaat het niet over Rusland, maar veiligheidsbronnen zeggen tegen persbureau dpa dat Russische sabotage niet wordt uitgesloten.

De waarschuwing zou volgens diezelfde bronnen onder meer te maken hebben met een incident in een DHL-distributiecentrum in Leipzig. Daar vloog in juli een pakket in brand dat vanuit een van de Baltische staten was verstuurd. Een hele container met pakketjes vatte daarbij vlam. De bronnen zeggen dat in andere Europese landen soortgelijke incidenten zijn geweest.

DHL bevestigt dat er twee “voorvallen” zijn geweest. De pakketbezorger heeft daarom in heel Europa extra veiligheidsmaatregelen genomen. In de waarschuwingsbrief worden de aangeschreven bedrijven verzocht om het personeel te vragen alert te zijn op eventueel gevaarlijke pakketten.

LEES OOK
Polen bereid tot opslag kernwapens, Moskou waarschuwt voor oorlog

Een woordvoerder van DHL in Nederland meldt dat hier geen bombrieven in pakketten zijn gevonden. “Met dit soort signalen zijn we altijd extra alert. De veiligheidsmaatregelen hebben we waar mogelijk nog verder aangescherpt”, zegt hij. Wat die maatregelen zijn, wil hij niet kwijt. PostNL zegt ook nergens last van te hebben en verwerkt pakketten zoals gebruikelijk. “We scannen altijd pakketten en houden alles nauwlettend in de gaten”, aldus een woordvoerster.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Actievoerders plaatsen tenten op geblokkeerde A12

DEN HAAG - Geen lange rijen auto's zaterdagmiddag die Den Haag in of uit rijden via de A12. In plaats van auto's staan en...
×