Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 17:15 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartCOSCO SHIPPING bouwt twaalf 14.000 TEU dual-fuel methanol containerschepen

COSCO SHIPPING bouwt twaalf 14.000 TEU dual-fuel methanol containerschepen

SHANGHAI – Op 29 augustus 2024 tekenden COSCO SHIPPING Heavy Industry Co., Ltd. en COSCO SHIPPING Container Lines Co., Ltd. in Shanghai een contract voor de bouw van twaalf 14.000 TEU-containerschepen met dual-fuel methanol-aandrijving.

Met deze laatste bestelling benadrukt COSCO SHIPPING haar inspanningen om het concept van groene en koolstofarme ontwikkeling te implementeren en een milieuvriendelijke vloot te bouwen, terwijl de impact van dagelijkse activiteiten op het milieu en de ecologie wordt verminderd om duurzame ontwikkeling op de lange termijn te bereiken.

Een nieuwe generatie schepen

De nieuwe schepen behoren tot een nieuwe generatie scheepstypen die gezamenlijk zijn ontwikkeld door COSCO SHIPPING Lines, COSCO SHIPPING Heavy Industry en het China Shipbuilding and Ocean Engineering Design and Research Institute. Met een lengte van 335,9 meter, een breedte van 51 meter en een onzichtbare bulbboeg- en achtersteven-energiebesparende inrichting, maken de nieuwe schepen gebruik van innovatief ontwerp en geavanceerde technologie. Ze bieden een grote laadcapaciteit van 13.700 standaardcontainers en een hoge laadcapaciteit voor koelcontainers om klanten wereldwijd hoogwaardige end-to-end cold chain-services te bieden.

Groene technologie om emissies te besparen

LEES OOK
's Werelds grootste methanol-aangedreven containerschip vaart tussen de haven van Göteborg en Azië

De nieuwe schepen zijn uitgerust met ‘s werelds krachtigste permanente magneetasgenerator, een boegwinddeflector, een luchtsmeersysteem voor de romp en intelligente systemen ontwikkeld door COSCO SHIPPING die voldoen aan de derde fase van EEDI-energie-efficiëntie-indicatoren en de nieuwste cyberbeveiligingsvoorschriften. De op twee brandstoffen werkende hoofdmotor en generator worden beide aangedreven door methanol om de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen.

De groene transitie versnellen

COSCO SHIPPING Holdings richt zich momenteel op een combinatie van het bouwen van nieuwe schepen en het moderniseren van bestaande schepen om de groene en koolstofarme transitie van de vloot van het bedrijf te versnellen. Het bedrijf heeft twaalf 24.000 TEU containerschepen besteld met methanol dual-fuel voortstuwing, contracten getekend voor de ombouw van acht schepen naar methanol dual-fuel voortstuwing, terwijl het milieuvriendelijke ontwikkelingspraktijken promoot, zoals volledig elektrische scheepsoperaties en biobrandstofpilotprojecten, wat het bedrijf een sterk momentum heeft gegeven om te concurreren op de nieuwe koers.

In de toekomst zal COSCO SHIPPING Holdings zich blijven richten op de nieuwe manieren van ‘digitale intelligentie’ en ‘groen en koolstofarm’, streven naar innovatie en upgrades versnellen, en gezamenlijk succes behalen tussen hoogwaardige ontwikkeling en wereldwijde duurzame ontwikkeling, om zo een nieuw tijdperk van ontwikkeling te openen, een nieuw ontwikkelingsmomentum te creëren, betere diensten aan klanten te leveren en meer waarde te creëren voor aandeelhouders.

LEES OOK
X-Press Feeders start Europa's eerste feedernetwerk op basis van groene methanol

Als een toonaangevende Chinese intelligente scheepsbouwonderneming heeft Yangzhou COSCO Shipping Heavy Industry de strategische ontwikkelingskansen de afgelopen jaren resoluut aangegrepen, haar kracht op de nieuwe weg naar groene schepen verder versterkt en opmerkelijke prestaties geleverd op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en de bouw van nieuwe energieschepen.

Het bedrijf heeft het ontwerp en de bouw van drie belangrijke typen schepen volledig gedekt, namelijk containerschepen, olietankers en bulkcarriers die op methanol kunnen varen, en voldeed aan de eisen van de scheepvaartindustrie voor een groene transitie met producten van hogere kwaliteit, slimmer en milieuvriendelijker.

De succesvolle ondertekening van dit contract is een nieuwe stap voor COSCO SHIPPING om zijn leidende positie in de industrie te behouden, de teelt van twee nieuwe soorten productiekrachten te versnellen – digitale scheepvaart en groene en koolstofarme scheepvaart – en nieuwe voordelen te creëren voor hoogwaardige ontwikkeling.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Actievoerders plaatsen tenten op geblokkeerde A12

DEN HAAG - Geen lange rijen auto's zaterdagmiddag die Den Haag in of uit rijden via de A12. In plaats van auto's staan en...
×