Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 21:15 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDode en meerdere gewonden nadat vrachtwagen met gasflessen in brand vliegt op...

Dode en meerdere gewonden nadat vrachtwagen met gasflessen in brand vliegt op Duitse A38 [+foto’s]

De Duitse A38 is meerdere dagen afgesloten nadat er zich donderdag twee ongevallen hebben voorgedaan. De snelweg is aan beide zijden afgesloten.

Volgens de huidige stand van het onderzoek vond het eerste verkeersongeval plaats rond 20.45 uur nabij het knooppunt Leuna in de richting van Göttingen. De bestuurder van een bestelwagen met aanhanger stopte in de berm en verliet zijn voertuig om een ​​gevarendriehoek te plaatsen. Hij werd vervolgens aangereden door een vrachtwagen. Hij overleed op de plaats van het ongeval.

Tijdens het onderzoek naar het ongeval was de A38 richting Göttingen afgesloten.

Door het genoemde verkeersongeval ontstond er een file. Door nog onduidelijke redenen zag een chauffeur van een vrachtwagen rond 23.45 uur het einde van de file te laat en reed tegen een vrachtwagen vol gasflessen aan. Dit verkeersongeval vond plaats direct op de Saalebrug nabij de stad Schkortleben.

De vrachtwagen vol met gasflessen vloog in brand en verschillende geladen gasflessen ontploften en kwamen in aangrenzende velden terecht. Deze velden vlogen in brand, waardoor de weg eronder ongeveer 5 uur afgesloten moest worden.

LEES OOK
Dode door bedrijfsongeval bij Shell in havengebied Moerdijk

Vier mensen raakten lichtgewond en werden naar ziekenhuizen in Merseburg, Querfurt en Weißenfels gebracht. Hoe groot de schade aan de brug en een beschadigd gebouw is, is nog niet bekend.

De brug moest in beide richtingen volledig afgesloten worden. Hoe lang deze sluiting zal duren, is op dit moment niet te zeggen. Hiervoor moeten eerst de explosieve gasflessen worden geborgen en moeten de brugconstructie en de rijbaan worden gecontroleerd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Alle klimaatdemonstranten van A12 gehaald

DEN HAAG - De politie heeft rond 19.00 uur alle klimaatdemonstranten van de A12 gehaald. De weg werd sinds het middaguur geblokkeerd. De gehele...
×