Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 12:43 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsColombiaanse drugsverdachte (44) uitgeleverd aan Nederland

Colombiaanse drugsverdachte (44) uitgeleverd aan Nederland

TULUÁ/DEN HAAG – Colombia heeft een 44-jarige drugsverdachte uitgeleverd. De man is vrijdag geland in Nederland. Het Openbaar Ministerie ziet Jean-Paul H. B. als een belangrijke speler in de internationale drugshandel.

De Colombiaan zou in Nederland voor Mexicaanse criminelen op grote schaal crystal meth hebben geproduceerd en cocaïne uit Latijns-Amerika naar Europa hebben gesmokkeld. De zoektocht naar de man begon nadat in 2019 in Nederland 2500 kilo crystal meth was gevonden. In het onderzoek zijn in Europa meerdere drugslaboratoria opgespoord en meer dan vijftig verdachten aangehouden.

De man zou een contactpersoon zijn tussen Nederland en Zuid-Amerika. Hij wordt ook verdacht van witwassen. De Colombiaan zou naar schatting voor 20 miljoen euro van Nederland naar Mexico en Colombia hebben overgeheveld. H. B., alias Sodapuppy, werd vorig jaar aangehouden in het westen van Colombia. Zijn arrestatie was op 18 juli in de stad Tuluá, op verzoek van Nederland.

Op 2 september beslist de rechter-commissaris in Zwolle of het voorarrest van de man wordt verlengd. Eerder meldde het OM dat de verdachte samen met twaalf anderen in het najaar terecht moesten staan.

LEES OOK
Nieuwsuur: Politie-infiltrant voerde 100 kilo cocaïne in via Bulk Terminal Zeeland
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Kabinet bezuinigt 110 miljoen euro op ov in drie grote steden

DEN HAAG - Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag moet het vanaf 2026 doen met 110 miljoen euro minder. Dat bevestigt...
×