Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 21:05 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerPoolparty to go: leerlingen Daimler bouwen samen met 'The Real Life Guys'...

Poolparty to go: leerlingen Daimler bouwen samen met ‘The Real Life Guys’ mobiel XXL-zwembad

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN/MANNHEIM – In een gezamenlijk project werkten ongeveer 30 leerlingen van de Daimler Truck-vestiging in Mannheim samen met de bekende YouTubers “The Real Life Guys” om op een creatieve en onconventionele manier hun technische vaardigheden te demonstreren. Binnen slechts drie weken transformeerden ze een oude vrachtwagenkiepwagen in een mobiel XXL-zwembad.

Het volledig functionele zwembad bevat ongeveer 22 kubieke meter water en biedt plaats aan meer dan 20 badgasten tegelijk. Naast moderne zwembadtechniek werden een houtkachel met doorstroomwaterverwarmer, comfortabele zitplaatsen en een gigantische douchekop met een diameter van ongeveer een meter geïnstalleerd.

Het bad kan aan een trekker worden gekoppeld en worden bestuurd als een gewone vrachtwagentrailer.

De mobiele badkuip werd op vrijdag 26 augustus 2024 voor het eerst gevuld met water door de Daimler Truck-fabrieksbrandweer op de locatie Mannheim en ingehuldigd in de vorm van een poolparty. Daarna reisde de mobiele badkuip naar Gräfenhainichen (bij Leipzig, Duitsland), waar hij van 22 tot 25 augustus 2024 beschikbaar was voor bezoekers op het “MACHER Festival”.

LEES OOK
Vrachtwagenchauffeur onwel na insectenbeet, eindigt nét voor zwembad [+video]

“The Real Life Guys” documenteerden het bouwproject op film en publiceerden het op hun YouTube-kanaal . Na één week was de video al meer dan 1,6 miljoen keer bekeken.

Britta Beiling, Hoofd Beroepsopleiding bij de vestiging van Daimler Truck in Mannheim: “Door een oude kiepwagen om te bouwen tot een mobiele XXL-badkuip, hebben onze leerlingen niet alleen op indrukwekkende wijze hun technische vaardigheden laten zien, maar ook de diversiteit en innovatieve kracht van onze beroepsopleidingen bij Daimler Truck en Daimler Buses in Mannheim benadrukt. De creatieve samenwerking met de influencers ‘The Real Life Guys’ stelt ons in staat om de huidige generatie sollicitanten op sociale media te bereiken. Het project laat op een levendige manier zien wat er mogelijk is met een passie voor techniek en een innovatieve aanpak.”

In totaal ronden ongeveer 350 jongeren momenteel een beroepsopleiding of duale studie af bij Daimler Trucks in Mannheim, dat over het algemeen beroepsopleidingen aanbiedt in vijf technische beroepen en zes duale studies. De beroepsopleiding wordt aangeboden voor magazijnlogistiekspecialisten, productiemonteurs, automechatronicatechnici, mechatronicatechnici en snijmachinebedieners. Daarnaast zijn de volgende duale studies beschikbaar: Bachelor of Science Computer Science/Cyber ​​Security, Bachelor of Engineering Electrical Engineering and Information Technology, Bachelor of Engineering Mechanical Engineering, Bachelor of Engineering Mechatronics en Bachelor of Engineering Industrial Engineering.

LEES OOK
Vrachtwagenchauffeur onwel na insectenbeet, eindigt nét voor zwembad [+video]

Daimler Truck biedt ook veel stageplaatsen voor scholieren en stages of scripties voor studenten.

De nieuwe lichting leerlingen en duale studenten start respectievelijk in september en oktober 2024; de oproepen voor sollicitaties in 2025 staan ​​al online.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Alle klimaatdemonstranten van A12 gehaald

DEN HAAG - De politie heeft rond 19.00 uur alle klimaatdemonstranten van de A12 gehaald. De weg werd sinds het middaguur geblokkeerd. De gehele...
×