Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 21:20 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartMarechaussee kan opnieuw geen noodpaspoorten verstrekken

Marechaussee kan opnieuw geen noodpaspoorten verstrekken

DEN HAAG – De marechaussee kan vrijdagochtend opnieuw geen noodpaspoorten uitgeven, vermoedelijk vanwege dezelfde problemen op het netwerk van Defensie als woensdag. Dat meldt een woordvoerder van de marechaussee.

Woensdag was er een storing in het defensienetwerk, waarop ook vele ministeries en overheidsdiensten zijn aangesloten. Door de grote computerstoring, volgens defensieminister Ruben Brekelmans veroorzaakt door een fout in de softwarecode, kampten onder meer Eindhoven Airport, hulpdiensten en gemeenten met problemen. De marechaussee kon toen ook geen noodpaspoorten uitgeven.

De moeilijkheden bij de marechaussee waren opgelost, maar vrijdagochtend werden opnieuw problemen geconstateerd, zegt de woordvoerder. “Waarschijnlijk door hetzelfde probleem als woensdag op het defensienetwerk.”

De problemen met de uitgifte van noodpaspoorten spelen in het hele land. “We gaan er alles aan doen om in ieder geval weer noodpaspoorten te kunnen uitgeven, maar tot nader order kan dit dus niet.”

Volgens de zegsman worden in deze periode maandelijks tweeduizend noodpaspoorten uitgegeven, om “allerlei redenen”. Het gaat vooral om mensen die een reis moeten maken die niet uitgesteld kan worden, maar die er achter komen dat hun paspoort verlopen of kwijt is.

LEES OOK
Bestelwagen en Defensievoertuig in aanrijding op A50 [+foto]
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Alle klimaatdemonstranten van A12 gehaald

DEN HAAG - De politie heeft rond 19.00 uur alle klimaatdemonstranten van de A12 gehaald. De weg werd sinds het middaguur geblokkeerd. De gehele...
×