Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 21:24 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartSchiphol boekt flinke winst door stijgende passagiersaantallen

Schiphol boekt flinke winst door stijgende passagiersaantallen

SCHIPHOL – Schiphol heeft in de eerste helft van het jaar flink meer winst geboekt, doordat meer mensen met het vliegtuig reisden.

In totaal pakten 36 miljoen mensen het vliegtuig via de drie vliegvelden die onder de Koninklijke Schiphol Group vallen: Amsterdam Airport Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Op die laatste twee vliegvelden is het niveau van voor corona zelfs weer bereikt.

Volgens Schiphol-topman Pieter van Oord zijn de goede cijfers voor een deel te danken aan een “succesvolle meivakantie en zomervakantie.”

De winst van het staatsbedrijf komt daardoor uit op 224 miljoen euro, terwijl die in dezelfde periode een jaar eerder nog 15 miljoen was. Toch blijft op de bankrekening van Schiphol geen geld over, omdat de komende vijf jaar 6 miljard euro moet worden geïnvesteerd in de verbetering van de infrastructuur, arbeidsomstandigheden, dienstverlening aan passagiers en luchtvaartmaatschappijen.

LEES OOK
Nederland grootste bierexporteur van de EU, België grootste frietexporteur
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Alle klimaatdemonstranten van A12 gehaald

DEN HAAG - De politie heeft rond 19.00 uur alle klimaatdemonstranten van de A12 gehaald. De weg werd sinds het middaguur geblokkeerd. De gehele...
×