Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 10:59 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSFinancieelReuters: Shell wil honderden banen schrappen in olie- en gastak

Reuters: Shell wil honderden banen schrappen in olie- en gastak

LONDEN – Shell wil zijn kosten verder terugdringen door het aantal banen binnen de olie- en gasdivisie te verminderen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Door die reorganisatie zouden wereldwijd honderden banen komen te vervallen, vooral op kantoren, ook in Nederland. Volgens de bronnen vindt nog overleg plaats over de plannen met ondernemingsraden van het bedrijf.

Specifiek zou de reorganisatie gevolgen hebben voor kantoorbanen in Houston, Den Haag en in mindere mate het Verenigd Koninkrijk, aldus de ingewijden. Een woordvoerder wil tegenover Reuters niet ingaan op de mogelijke reorganisatie.

De plannen zijn opvallend: de olie- en gasdivisie draagt in hoge mate bij aan de winst van Shell. Tegelijkertijd is de boodschap van de vorig jaar aangetreden topman Wael Sawan dat zijn bedrijf de CO2-uitstoot omlaag moet brengen, terwijl de winstgevendheid wordt verhoogd.

“Shell wil meer waarde creëren met minder uitstoot door zich te richten op prestaties, discipline en vereenvoudiging in het hele bedrijf. Dat betekent onder meer dat we tegen het einde van 2025 een structurele verlaging van de operationele kosten met 2 tot 3 miljard dollar willen realiseren”, laat Shell in een verklaring aan Reuters weten.

LEES OOK
Onderzoek naar fraude met EU-geld bij bouw gasterminal Cyprus

In maart zwakte Shell nog zijn CO2-reductiedoelstelling voor 2030 af en schrapte het bedrijf de doelstelling voor 2035. Daarbij verwees Shell naar de verwachte sterke vraag naar gas en onzekerheden rond de energietransitie. Ondertussen wordt flink geïnvesteerd in vloeibaar gemaakt aardgas (lng). Volgens Shell speelt lng een belangrijke rol in de energietransitie doordat het vervuilende steenkool in de industrie vervangt.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

XR wil zaterdag A12 blokkeren, politie zal niet ingrijpen

DEN HAAG - Extinction Rebellion is van plan om zaterdag rond het middaguur de A12 te blokkeren. De bedoeling is ook dat demonstranten de...
×