Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 11:03 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOekraïne bevestigt neerstorten van F-16, piloot omgekomen

Oekraïne bevestigt neerstorten van F-16, piloot omgekomen

KYIV – Oekraïne heeft bevestigd dat een F-16 van de nationale luchtmacht maandag is neergestort. Dat gebeurde tijdens het afslaan van een Russische luchtaanval, aldus de Oekraïense krijgsmacht. De piloot is daarbij om het leven gekomen.

Oekraïne zette maandag onder meer F-16’s in. “Vier vijandelijke raketten werden neergehaald”, aldus de krijgsmacht. “Het contact met een van de vliegtuigen ging verloren toen het op weg was naar het volgende doelwit. Later bleek dat het toestel was neergestort en de piloot om het leven was gekomen.”

The Wall Street Journal meldde donderdagmiddag op basis van een Amerikaanse functionaris dat een F-16 was gecrasht. Het toestel was volgens de krant waarschijnlijk neergestort na een fout van de piloot en niet door een aanval van Rusland.

Oekraïne ontving vorige maand zijn eerste F-16’s. Het land hoopt dat deze door de Verenigde Staten gemaakte gevechtsvliegtuigen een verschil kunnen maken in de oorlog tegen Rusland. Nederland heeft 24 exemplaren toegezegd. Het is niet bekend of een toestel uit Nederland is neergestort.

LEES OOK
Zelensky praat in Saudi-Arabië over vredesconferentie
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

XR wil zaterdag A12 blokkeren, politie zal niet ingrijpen

DEN HAAG - Extinction Rebellion is van plan om zaterdag rond het middaguur de A12 te blokkeren. De bedoeling is ook dat demonstranten de...
×