Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 11:12 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartBranche ziet gevreesde problemen door sluiting Julianakanaal niet

Branche ziet gevreesde problemen door sluiting Julianakanaal niet

MAASTRICHT – De sluiting van het Julianakanaal in Limburg lijkt nog niet tot de grote problemen te leiden waarvoor van tevoren werd gevreesd. Branchevereniging Koninklijke Binnenvaart Nederland dacht dat door de sluiting vervoer over het water zo duur zou worden dat bedrijven voor transport over de weg zouden kiezen. De branchevereniging zegt een paar weken na de sluiting niet van leden te horen dat ze dit doen of dat de sluiting andere problemen veroorzaakt.

Het Julianakanaal is sinds een paar weken dicht om het kanaal dieper en breder te maken, zodat er grotere schepen doorheen kunnen varen. Bedrijven kunnen via België door de Kreekraksluizen in Zeeland. Maar ook daar zijn werkzaamheden, tot en met 27 september. Daardoor is slechts één kolk is beschikbaar.

“Voor de Kreekraksluizen zijn wel wachttijden van één tot tien uur. Dat is wel vervelend”, zegt een woordvoerder van Koninklijke Binnenvaart Nederland. Of bedrijven door het sluiten van het Julianakanaal extra lang moeten wachten, weet hij niet zeker omdat er eerder ook al wachttijden waren.

LEES OOK
Verplicht aanmeren voor binnenvaart aan ligplaatsen met walstroom in havengebied North Sea Port
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

XR wil zaterdag A12 blokkeren, politie zal niet ingrijpen

DEN HAAG - Extinction Rebellion is van plan om zaterdag rond het middaguur de A12 te blokkeren. De bedoeling is ook dat demonstranten de...
×