Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 09:35 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartTUI: getroffen passagiers in buitenland op alternatieve vlucht

TUI: getroffen passagiers in buitenland op alternatieve vlucht

RIJSWIJK – Reisorganisatie TUI heeft voor alle passagiers die in het buitenland gestrand waren door de storing op Eindhoven Airport een alternatieve vlucht geregeld. Door de storing lag het vliegverkeer van en naar Eindhoven woensdag een groot deel van de dag stil. Volgens een woordvoerster werden een paar honderd passagiers van TUI getroffen door de storing.

TUI liet om de storing te omzeilen twee vluchten vanaf Brussel en Schiphol vertrekken in plaats van Eindhoven. De vlucht vanaf Brussel ging naar Tenerife en die vanaf Schiphol naar Kreta. Passagiers zijn met bussen naar de alternatieve luchthavens gebracht. Voor andere reizigers van TUI die woensdag vanaf Eindhoven met Transavia zouden vliegen zijn volgens de woordvoerster ook alternatieve vluchten geregeld.

De problemen op Eindhoven Airport werden veroorzaakt door een fout in een softwarecode voor toegang tot een zwaar beveiligd glasvezelnetwerk voor defensielocaties. Naast de luchthaven hadden ook veel overheidsdiensten last van de storing.

LEES OOK
Purser Transavia meldt zich ziek om naar bruiloft te gaan: hof draait ontslag terug
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×