Clicky

zaterdag 14 september 2024 - 09:41 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsRaad van toezicht ON! maakt schorsing Arnold Karskens definitief

Raad van toezicht ON! maakt schorsing Arnold Karskens definitief

HILVERSUM – De raad van toezicht van omroep Ongehoord Nederland heeft de schorsing van voorzitter en hoofdredacteur Arnold Karskens definitief gemaakt. Dat heeft waarnemend voorzitter Harm Beertema van ON! donderdag bevestigd na berichtgeving van De Telegraaf.

Karskens werd begin augustus op non-actief gesteld naar aanleiding van klachten vanuit de eigen organisatie over ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. De raad van toezicht heeft het besluit volgens Beertema “unaniem” genomen. “De schorsing lag wel in de lijn van de verwachtingen gezien het uitgebreide rapport vol bewijzen van een angstcultuur en intimidaties door Arnold Karskens”, aldus de waarnemend voorzitter van ON!.

Het besluit is genomen voorafgaand aan de “validatie van het interne rapport door een onafhankelijk extern bureau. Maar schorsing was onvermijdelijk, gezien het stelselmatige grensoverschrijdende gedrag van Karskens.” Beertema beklemtoont dat de verklaringen die in het rapport staan van personeelsleden van ON! niet anoniem zijn.

De klachten die over Karskens waren binnengekomen spraken over een “onveilige werksfeer en een angstcultuur.” Ook zouden personeelsleden van ON! een “beperking van de vrijheid van meningsuiting” voelen en zou Karskens “vrouwonvriendelijke opmerkingen” hebben gemaakt.

LEES OOK
Arnold Karskens bij Ongehoord Nederland op non-actief na klachten
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody's zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern...
×